"Čovjek i dječak" u Gradskim knjižarama

Knjigu koja je preko 50 nedjelja bila na vrhu britanske top liste i koja je proglašena knjigom godine u Velikoj Britaniji, "Čovjek i dječak" u izdanju Nove knjige možete naću u svim Gradskim knjižarama
52 pregleda 2 komentar(a)
Toni Parsons, Foto: Nova knjiga
Toni Parsons, Foto: Nova knjiga
Ažurirano: 01.04.2015. 12:29h

Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je još jedan roman "Čovjek i dječak", jednog od napoznatijih i najprodavanijih britanskih savremenih pisaca, Tonija Parsonsa koji ovim romanom čitaoce vodi od smijeha do suza.

Nevjerovatno zanimljiv i uzbudljiv roman o čovjeku koji u trenutku ludila, gubi glavu i odbacuje sve što ima. Čovjeku koji je odabrao teži put kako bi naučio osnovne lekcije o životu i ljubavi.

Hari Silver ima sve što može da poželi: prelijepu ženu, divnog sina, odličan posao u medijima… Ali, uoči tridesetog rođendana, Hari kvari sve ulazeći u usputnu vezu s mladom koleginicom s televizije na kojoj radi. Kad Harijeva žena Džina otkrije njegovo nevjerstvo, odmah ga napušta i pronalazi posao u Japanu, ostavljajući Harija da se privremeno brine za njihovog četvorogodišnjeg sina.

Parsons ovdje uspješno prikazuje tjeskobu muškarca koji osjeća kako mu se horizonti sužavaju i paniku nepripremljenog samohranog oca, suočenog s problemima brige o djetetu. Kao i u drugim, tema i ovog Parsonsovog romana su porodica, ljubav, odnos prema djeci i bračnom partner, roditeljima…

Knjigu koja je preko 50 nedjelja bila na vrhu britanske top liste i koja je proglašena knjigom godine u Velikoj Britaniji, "Čovjek i dječak" u izdanju Nove knjige možete naću u svim Gradskim knjižarama. Pored ovog Parsonsovog romana, izdavačka kuća Nova knjiga objavila je i roman "Detektivska torba".

Bonus video: