PREZENTACIJA TRENUTNOG STANJA U OBLASTI ENERGETIKE

Velika konferencija o crnogorskoj energetici

Konferencija će biti održana u hotelu Hilton, 26. Septembra, sa početkom u 9.30h
617 pregleda 0 komentar(a)
Energetika
Energetika
Ažurirano: 14.09.2018. 19:09h

Sadašnjost i potencijali crnogorske energetike naziv je prve konferencije koja će se na iscrpan i detaljan način baviti pitanjima energetike kod nas.

Okupljanje crnogorskih energetičara biće održano 26. septembra, u organizaciji Biznis akademije Vijesti, a pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomije i u saradnji sa EPCG-om, CEDIS-om, CGES-om i Rudnikom uglja Pljevlja. Konferencija će svakako okupiti relevantne subjekte iz ove oblasti ne samo kada su u pitanju državne institucije, već i predstavnike privatnog sektora, nevladinih organizacija, stranih organizacija, diplomatskih predstavništava.

Konferencija će za cilj imati prezentaciju trenutnog stanja u oblasti energetike kroz analizu energetskih potencijala i šansi za iskorišćavanje obnovljivih izvora energije, a svakako će jedan od segmenata biti i odnos energetike i ekologije.

Jedno od ključnih pitanja biće budućnost uglja i termoenergetike u Crnoj Gori, a pouzdanost snabdijevanjka električnom energijom je, takođe ono na šta će biti usmjerena posebna pažnja.

Okupljanje najistaknutijih crnogorskih energetičara obilježiće i teme vezane za kvalitet snabdijevanja električnom energijom kao i pitanja vezana za prenos i distribuciju struje.

Na kraju, neizostavna tema predstojeće konferencije biće i ulaganja u prenosnu i distributivnu mrežu u Crnoj Gori pa smo sigurni da će konferencija Sadašnjost i potencijali crnogorske energetike dati odgovore na mnoga pitanja kako stručnoj javnosti, tako i medijima i građanima Crne Gore.

Kotizacije se ne plaćaju.

Konferencija će biti održana u hotelu Hilton, 26. Septembra, sa početkom u 9.30h.

Svi zainteresovani pojedinci mogu se detaljnije informisati putem e maila: akademija@vijesti.me ili pozivom na broj: +382 67 000 222.