Šarić ispituje svjedoka saradnika

Beogradski mediji danas pišu da je Vuković rekao da je šverc kokaina organizovao Dragan Dudić Fric - ubijen u Kotoru u maju 2010. godine, a ne Šarić
2 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2015. 17:37h

Suđenje Darku Šariću u Beogradu opet je održano iza zatvorenih vrata, jer Šarić ispituje trećeg svjedoka saradnika u tom procesu.

Na prethodnom suđenju 20. marta Šarić je ispitivao i suočavao se sa svjedokom saradnikom Nebojšom Joksovićem, juče je ispitivao Draška Vukovića, a danas Radana Adamovića.

Ti svjedoci će zbog saradnje sa tužilaštvom bili oslobođeni kazne.

Sud je odluku o isključenju javnosti donio na predlog tužilaštva za organizovani kriminal, mada mediji prenose nezvanično, šta se dešavalo iza zatvorenih vrata.

Tako danas pišu da je Vuković rekao da je šverc kokaina organizovao Dragan Dudić Fric - ubijen u Kotoru u maju 2010. godine, a ne Šarić.

Šarić takođe navodno sa Joksovićem nije ni pričao o kokainu već o nekim ličnim sukobima i ljudima sa optužnice.

Ispitivanje i suočavanje sa svjeodcima koji sarađuju sa tužilaštvom tražio je Šarić koji tvrdi da su njihovi navodi izmišljeni i lažni.

Isključenje javnosti se praktikuje uvijek kada pred sudom iskaze daju svjedoci saradnici, a izuzetak je bio samo Dejan Milenković koji je javno svjedočio u procesima za ubistvo premijera i za zločine "zemunskog klana".

Šarić negira da je učestvovao u švercu kokaina i da su mu optužbe montirane od strane bivše vlasti i vrha policije.

Osim Šarića, koji se poslije višegodišnjeg bjekstva predao 18. marta prošle godine, na optuženičkoj klupi je još devet optuženih, dok je 14 i dalje u bjekstvu i sudi im se u odsustvu.

Šarić i njegovi saradnici optuženi su za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Bonus video: