Na večeri kod Džeksona Poloka

Knjiga će biti predstavljena u Veneciji u galeriji “Peggy Guggenheim”
287 pregleda 0 komentar(a)
Džekson Polok (Novina)
Džekson Polok (Novina)
Ažurirano: 31.03.2015. 17:27h

Začetnik apstraktnog ekspresionizma Džekson Polok je osim s četkicom u ruci bio vrlo vješt i s varjačom. To će uskoro pokazati i knjiga sa receptima slavnog umjetnika koja će biti objavljena tokom narednog mjeseca.

Ko bi rekao da je veliki Polok, poput slavnih popularnih kuvara, s uživanjem pripremao palačinke i čorbe od luka! Godine 2011. fotografkinja Robin Lia otkrila je u Džeksonovoj kući cijelu zbirku recepata koje su zapisivali on i njegova supruga Li Krasner.

Tako je Robin vrlo brzo shvatila da se majstor apstraktnog ekspresionzma, osim svojim slikarskim akcijama, bavio pripremanjem raznih specijaliteta. Već sljedećeg mjeseca čitaoci će biti u prilici da se upoznaju sa kulinarskim tajnama slavnog umjetnika, budući da će tokom aprila izaći kuvar “Dinner with Jackson Pollock: Recipes, Art & Nature” (Večera s Džeksonom Polokom: recepti, umjetnost i priroda).

Knjiga će biti predstavljena u Veneciji u galeriji “Peggy Guggenheim” u okviru otvarenja izložbe radova Čarlsa i Džeksona Poloka . Knjiga sadrži jednostavne recepte poput kolača, mafina i raznih salata, ilustrovane prekrasnim primamljivim fotografijama i fotografije pojedinih umjetnikovih radova.

Bonus video: