Lazović se uplašio, mislio da ga hapse

Prisluškivane razgovore policija je snimila mjerama tajnog nadzora, u sklopu istrage oko prodaje opštinske zemlje u Budvi
94 pregleda 58 komentar(a)
Boro Lazović, Foto: Arhiva Vijesti
Boro Lazović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.03.2015. 06:39h

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović 11. marta 2014. godine telefonom zove šefa budvanskog DPS-a Bora Lazovića i obavještava ga da su policajci došli da ga uhapse.

"Samo da ti rečem - milicija je došla po mene", kazao je Rađenović.

"Je li? A, hoće li i po mene doći, hoće", odgovorio je Lazović.

"Neće, biće sve u redu. Drži se. Ljubim te", čuje se kako mu govori prvi čovjek metropole turizma.

Ti prisluškivani razgovori, snimljeni mjerama tajnog nadzora, preslušani su juče u nastavku suđenja u predmetu Košljun - za navodne malverzacije oko prodaje opštinske zemlje na brdu iznad Budve.

Sutkinja Valentina Pavličić pitala je optuženog Rađenovića zašto je tada pozvao baš Lazovića.

"Zvao sam ga kao predsjednika DPS-a za Budvu. On se uplašio zbog teksta u novinama "Informer" i bio je više prepadnut i dekoncentrisan od mene", kazao je Rađenović.

Preslušavanjem mjera tajnog nadzora juče je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje okrivljenima u predmetu "Košljun".

U jednom od razgovora, Boro Lazović zove Vida Rađenovića koji je pobijedio na navodno namještenoj licitaciji za tu opštinsku zemlju.

"Alo Vido đe si, Boro Lazović te pozdravlja. Operisao sam kičmu, evo malo sam bolje. Možemo li popiti kafu", kazao je Lazović...

U drugom razgovoru, Lazović zove Rađenovića i obavještava ga da se "vidio sa onim čovjekom" i da ne bi bilo loše da se i njih dvojica porazgovaraju.

"Meni je Lazović kazao da je čuo da ga je Vido optužio u vezi nekih para kada je davao izjavu u tužilaštvu, te da ne bi bilo loše da razgovara sa Vidom. Boro je vidio taj tekst u Informeru i poslije je razgovarao sa Vidom. Ja i Boro smo pričali o garancijama, a ne o parama", objasnio je Lazar Rađenović.

Rađenović je u istrazi rekao da je kese sa novcem od prodaje zemlje, između ostalog, nosio i Boru Lazoviću.

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović i savjetnik premijera Aleksandar Tičić optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, a biznismen Vido Rađenović i bankarka Jelica Petričević za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja.

Lazar Rađenović bio je potpredsjednik, a Tičić menadžer Opštine Budva, kada su, piše u optužnici, namjestili Vidu da pobijedi na licitaciji za kupovinu zemlje na Košljunu, da to plati kreditom Prve banke za koji su garantovali opštinskim novcem i da se ta ista parcela potom po desetostruko većoj cijeni proda već obezbijeđenom kupcu Muhamedu Rašidu.

Svi optuženi negirali su krivicu.

Rađenović je potpisivao umjesto Kuljače

Danica Tomić, bivša sekretarica nekadašnjeg predsjednika Opštine Budve Rajka Kuljače, razgovarala je 31. marta 2014. sa nekadašnjom šeficom Kuljačinog kabineta Danijelom Marotić.

"Lazar (Rađenović) je 2007. godine, bog te vidio, potpisao ugovor sa Prvom bankom, umjesto Rajka (Kuljače), a nije imao ovlašćenje. Sjećaš li se da je Opština Budva poklonila „mercedes“ Vodovodu. Zovi Milenka (Medigovića) i pitaj ga kada su dobili "mercedes". Jao, majko moja draga, Lazar je potpisao petog. Znam da je Rajko tražio da mu se javim. Neću da mu se javim. Muka mi je da mu čujem onaj glas ljigavi, neću da se javim", kazala je Tomić.

Okrivljeni Rađenović je objasnio da je radio po Statutu Opštine i da je imao ovlašćenje da stavi paraf na dokumente, a da ga potpisuje Kuljača.

"Ne znam zašto one dvije čačkaju po djelovodniku", kazao je Rađenović.

Dodao je da njihova priča nema veze sa depozitom kojim je opština garantovala privatnoj kompaniji "Luna" za kredit.

Bonus video: