Uhapšen još jedan osumnjičeni za bacanje baklje na meču sa Rusima

"Službenici CB Podgorica su u sadejstvu sa CB Nikšić identifikovali još pet lica za koja se sumnja da su učestvovala u izazivanju nereda na južnoj tribini stadiona. U toku su konsultacije sa nadležnim tužiocem u vezi sa ovim licima", navodi se u saopštenju Uprave policije
110 pregleda 33 komentar(a)
Crna Gora navijači, Foto: Luka Zeković
Crna Gora navijači, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.03.2015. 19:58h

Policija je u konsultaciji sa zamjenikom Osnovnog državnog tužiioca u Podgorici uhapsila Nemanju Vukićevića (26) iz Podgorice, zbog sumnje da je tokom utakmice Crna Gora - Rusija u Podgorici, počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu

"On je, kako se sumnja, za vrijeme odrigravanja utakmice, dok se nalazio na tribinama, zapalio i ka terenu bacio pirotehničko sredstvo – tzv. baklju koja je pala na prostor između terena i tribina. Baklja nije pogodila nijedno lice. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da će protiv Radoja Damjanovića (26) i Vojina Vlahovića (24) iz Podgorice Područnom organu za prekršaje u Podgorici biti podnijeti zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

"Oni su, naime, tokom odigravanja utakmice, dok su se nalazili na na tribinama, zapalili po jedno pirotehničko sredstvo kojim može da se ugrozi bezbjednost učesnika na sportskoj priredbi – tzv. baklju. Njih dvojica nisu baklje bacili ka terenu. Službenici CB Podgorica su u sadejstvu sa CB Nikšić identifikovali još pet lica za koja se sumnja da su učestvovala u izazivanju nereda na južnoj tribini stadiona. U toku su konsultacije sa nadležnim tužiocem u vezi sa ovim licima", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da policija radi na identifikovanju ostalih osoba koja su izazivala incidente ili učestvovala u njima.

Bonus video: