Još jedan iz klana Šarić u Spužu

Osim Labudovića, pod istragom za pokušaj ubistva Softića su i Beranci Vladimir Labudović i Ivan Asanović, koje je policija označila kao izvršioce napada na novinara
375 pregleda 5 komentar(a)
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 29.03.2015. 19:35h

Beranac Dragan Labudović, kojeg policija sumnjiči da je nalogodavac pokušaja ubistva novinara Tufika Softića 2007, prebačen je prije dvije noći iz Srbije u spuški zatvor.

Labudović je uz jake mjere obezbjeđenja doveden avionom iz Beograda.

Na podgoričkom aerodromu sačekala ga je gotovo kompletna elitna policijska jedinica, koja je obezbjeđivala njegov transfer do zatvorske ćelije.

Osim Labudovića, pod istragom za pokušaj ubistva Softića su i Beranci Vladimir Labudović i Ivan Asanović, koje je policija označila kao izvršioce napada na novinara.

Istraga protiv njih dvojice otvorena je sredinom septembra 2014. godine, a nesporedno nakon toga viši tužilac Rifat Hadrović saslušao je Dragana Labudovića u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Dragan Labudović i njegov sugrađanin Boris Laban, članovi narko grupe Darka Šarića, optužene za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu, u martu 2013. godine su sa srpskim tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili Sporazum o priznanju krivičnog djela. Laban je tada osuđen na deset i po, a Labudović na devet godina zatvora.

Petnaestak dana prije Labudovića, u spuški zatvor premješten je i Laban.

Bonus video: