Duatlonci osvojili hercegnovsku rivijeru

Učestvovao je 41 takmičar koji su u prvoj etapi trčali 5 km, potom 20 km vozili bicikl i na kraju etape ponovo trčali 2,5 km
1 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2015. 15:24h

Triatlon klub Herceg Novi organizovao je 2. kup Crne Gore u sprint duatlonu, koji je označio i početak nove sezone crnogorske duatlon-triatlon lige.

Učestvovao je 41 takmičar koji su u prvoj etapi trčali 5 km, potom 20 km vozili bicikl i na kraju etape ponovo trčali 2,5 km. Trka se odvijala Šetalištem Pet Danica, dionicom od Titove vile do graničnog prelaza Debeli brijeg, a potom do brda Kobila i nazad. u svim kategorijama.

Pobjednik u apsolutnoj kategoriji je Jakša Diklić član Triatlon kluba Podstrana iz Konavala. On je trijumfovao na ovoj trci i prošle godine. Ocjenio je da je staza “ zanimljiva” i da mu je takmičenje u Herceg Novom bilo koristan intenzivan trenineg pred takmičarsku sezonu.

Ove godine bilo je pet takmičarki, a lani samo dvije, što organizatori ocjenjuju kao veliki uspjeh.

Lidija Vukić članica Triatlon kluba Herceg Novi prvi put je učestvovala na duatlonu i oduševljena je tim iskustvom, sigurna da će iduće godine postići još bolji rezultat.

I Sabina Žabka iz Poljske ističe da je do sada trenirala u Hrvatskoj, ali i da joj je takmičenje u Crnoj Gori gdje je prvi put, prijalo zbog “lijepog mjesta, dobrih ljudi i sunca”.

Članovi Tritlon kluba Herceg Novi će učestvovati u takmičenju crnogorske duatlon-triatlon lige koja će se do kraja oktobra održavati u našoj zemlji, a a najvili su i odlazak većeg djela ekipe na Triatlon na Korčuli, nakon čega će dan kasnije učestvovati i na maratonu u Splitu.

Galerija

Bonus video: