UKAZUJU NA NAČIN NA KOJI SE ŽENE TRETIRAJU

Pivnica u Brazilu počinje proizvodnju feminističkog piva

Feminističko pivo trebalo bi uskoro da se nađe u prodavnicama u Brazilu, a biće upakovano u crnu ambalažu sa oznakom za rodnu ravnopravnost
76 pregleda 0 komentar(a)
Pivo, Foto: Shutterstock
Pivo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.03.2015. 19:08h

Pivnica u Brazilu počeće proizvodnju feminističkog piva, kako bi ukazala na način na koji se žene tretiraju u reklamama za ovo piće, kao i na mali broj žena zaposlenih marketingu.

Feminističko pivo trebalo bi uskoro da se nađe u prodavnicama u Brazilu, a biće upakovano u crnu ambalažu sa oznakom za rodnu ravnopravnost.

Proizvodnju piva pokrenula je aktivistička grupa 65/10, a naziv 65/10 odnosi se na to što 65 odsto žena u Brazilu kaže da su "dame predstavljene kao potčinjene u reklamama", a samo 10 odsto zaposlenih u marketingu su žene.

"Mi smo kreativne i zbog toga nam je mjesto u industriji marketinga, koja je sada veoma seksistička i neprijatna sredina", rekla je osnivačica grupe 65/10 Tais Fabris.

"Reklamiranje piva u Brazilu drži se formule - muškarci su superiorni u odnosu na žene, kao da bi ispijanje nekog piva moglo ženu da učini atraktivnom", dodaje Fabris.

Fabris naglašava da ovo treba ozbiljno shvatiti i da bi kompanije trebalo da snose odgovornost zato što "prikazivanje žena kao objekata navodi muškarce da misle o ženama kao o posjedu, što na kraju dovodi do nasilja".

Preporučujemo za Vas