VREMEPLOV: I Rusija je prioritet

0 komentar(a)
novine, mediji, Foto: Shutterstock
novine, mediji, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.09.2018. 06:36h

“Rusija će ostati jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore, što uz impresivan razvoj ekonomskih odnosa, posebno u oblasti investicija, govori o kontinuitetu dobre saradnje Podgorice i Moskve”, ocijenio je u Podgorici premijer Milo Đukanović u razgovoru sa ruskim ministrom za vanredne situacije Sergejem Šojguom.

Đukanović je izrazio očekivanje da će na drugom sastanku Mješovitog crnogorsko-ruskog komiteta za ekonomsku, trgovinsku i naučno-tehničku saradnju, koji će se održati do kraja godine u Rusiji, biti usaglašeni sporazumi o slobodnoj trgovini i vraćanju klirinškog duga, saopštila je Vlada CG nakon susreta. Šojgu dolazi u Crnu Goru nakon što je objelodanjeno da je vlasnik podgoričkog KAP-a, Centralna evropska aluminijumska kompanija (CEAC), tražila međunarodnu arbitražu i 300 miliona eura odštete zbog sumnje da joj je Vlada CG prilikom sklapanja kupoprodajnog ugovora predstavila lažne podatke o vrijednosti fabrike i postrojenja. Iza CEAC-a stoji ruski milijarder Oleg Deripaska.

U saopštenju iz Đukanovićevog kabineta nema, međutim, informacije da je tokom jučerašnjeg susreta sa Šojguom bilo riječi o tom pitanju.

Bonus video: