Zlatko Maliković nije mobingovan u policiji

Maliković je tužio državu za mobing, jer je smijenjen sa mjesta šefa Posebne jedinica policije (PJP) i više od godinu bio neraspoređen u službi
639 pregleda 7 komentar(a)
Zlatko Maliković, Foto: Vesko Belojević
Zlatko Maliković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.03.2015. 08:26h

Crnogorska policija i država nijesu mobingovale načelnika kolašinske policije Zlatka Malikovića.

To je prvostepena odluka sudije podgoričkog Osnovnog suda Radonje Radonjića.

Sudija je, obrazlažući presudu, rekao da dokazima nije utvrđeno da je Maliković bio izložen bilo kakvom diskriminatorskom ili malicioznom ponašanju u policiji.

Maliković je tužio državu za mobing, jer je smijenjen sa mjesta šefa Posebne jedinica policije (PJP) i više od godinu bio neraspoređen u službi.

Nakon podnošenja tužbe, Maliković je, kako tvrdi, usmenom naredbom direktora policije Slavka Stojanovića, raspoređen na mjesto kolašinskog načelnika. Pojašnjavajući da nikada nije dobio rješenje o raspoređivanju na to mjesto, naveo je i da je pogrešna kadrovska politika policije uzrok takvog postupanja.

"Tako sad imate situaciju da se na jednom radnom mjestu nalaze dva čovjeka, jer je bivši načelnik kolašinske policije Milorad Šuković i dalje je formalno raspoređen na tom mjestu", rekao je, između ostalog, Maliković.

On je tražio 2.800 eura, kao naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove.

Maliković je, u toku spora, isticao i da je čitav radni vijek proveo u specijalnim jedinicama, da je Posebna jedinica za godinu dana, koliko je bio na njenom čelu, ostvarila najbolje rezultate od kad postoji i da nije postojao nikakav razlog za njegovu smjenu.

Bonus video: