Božović ošamario Miomira Mugošu

Incident se dogodio u podgoričkom hotelu “Premier”, u kom je Mugoša sjedio sa prijateljem
1124 pregleda 152 komentar(a)
Raqdojica Božović, Miomir Mugoša
Raqdojica Božović, Miomir Mugoša
Ažurirano: 28.03.2015. 07:24h

Bivšeg gradonačelnika Podgorice i novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Sloveniji Miomira Mugošu prije dvije noći ošamario je bivši vlasnik FK Zeta iz Golubovaca i aktuelni fudbalski menadžer Radojica - Rajo Božović.

Incident se dogodio u podgoričkom hotelu “Premier”, u kom je Mugoša sjedio sa prijateljem.

Prema informacijama “Vijesti” od više izvora, između 21.30 i 22 časa Mugoši je prišao Božović, i obratio mu se. Bivši gradonačelnik u tom trenutku razgovarao je mobilnim telefonom i ignorisao je Božovića.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da je Božović tada rekao “batali taj telefon i slušaj što ti kažem”, ali da je Mugoša i dalje razgovarao. Nakon toga Božović je udario Mugošu.

“Udario ga je, nisam siguran da li je po ruci u kojoj je držao mobilni telefon prislonjen na uvo, ili ga je ošamario, ali ga jeste udario, a onda nastavio da mu priča nešto”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

On tvrdi da je tada reagovao jedan od vlasnika hotela Danilo-Dano Petrović i spriječio veći incident.

“Uhvatio je Božovića za ruke, a onda su se i njih dvojica počupali. Dano mu je rekao 'nemoj da praviš probleme u mom hotelu', i Božović je izašao”, tvrdi izvor “Vijesti”.

Bivši gradonačelnik napad nije prijavio policiji, rečeno je “Vijestima” u UP.

“Vijesti” su sinoć kontaktirale Božovića, Mugošu i Petrovića, kako bi od njih dobili komentar. Mugoša i Petrović nijesu odgovarali na pozive i sms poruke novinara “Vijesti”. Božović nije želio da komentariše incident, a tokom telefonskog razgovora vrijeđao je novinarku “Vijesti” i prijetio joj.

Ni Mugoši ni Božoviću incident u “Premieru” nije prvi - Božović je u avgustu 2006. privođen jer je na parkingu ispred stadiona Mladosti napao Momira - Moma Prelevića, nekadašnjeg trenera mlađih kategorija Budućnosti i velikog prijatelja bivšeg gradonačelnika Podgorice. Početkom septembra iste godine zaključao je kapije stadiona na Trešnjici ne dozvoljavajući fudbalerima Budućnosti da odigraju meč sa Zetom.

Mugoša i njegov sin Miljan 5. avgusta 2009. napali su glavnog urednika "Vijesti" Mihaila Jovovića i fotoreportera Borisa Pejovića, nakon što je fotograf pokušao da slika nepropisno parkiran automobil starijeg Mugoše. Miomir Mugoša tada se najprije psovkama, a potom i šamarima obrušio na fotoreportera, a onda i na Jovovića. U kuhinji na relaciji policija-tužilaštvo-sud, kasnije je napravljen scenario po kojem je urednik "Vijesti" proglašen siledžijom, jer su akteri uz pomoć fiktivne medicinske dokumentacije tvrdili da je on te noći, navodno, diktafonom ili mobilnim telefonom teško povrijedio Mugošinog vozača Dragana Radonjića

Bonus video: