Eklston: Velika nagrada Italije takođe pod znakom pitanja

Ono što ode, otišlo je. Mnoge stvari željeli bismo u životu, ali ne možemo da ih imamo, jer ne možemo da ih priuštimo", rekao je Eklston uoči Velike nagrade Malezije na stazi Sepang, a prenosi agencija AFP.
1 komentar(a)
Berni Eklston, Foto: Reuters
Berni Eklston, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2015. 15:09h

Vlasnik Formule 1 Berni Eklston stavio je danas do znanja da bi i ovogodišnja Velika nagrada Italije na stazi u Monci mogla da ispadne iz kalendara, baš kao i trka u Njemačkoj.

Eklston je na pitanje novinara da li bi legendarna Monca mogla da bude žrtva kao i njemačka trka, odgovorio da "se ne može uvijek imati ono što se želi".

"Ono što ode, otišlo je. Mnoge stvari željeli bismo u životu, ali ne možemo da ih imamo, jer ne možemo da ih priuštimo", rekao je Eklston uoči Velike nagrade Malezije na stazi Sepang, a prenosi agencija AFP.

On je naglasio da bi "bilo strašno" da Evropa izgubi i svoje preostale trke u Formuli 1 i da bi to praktično značilo da se više ne radi o svetskom šampionatu.

"Problem u Njemačkoj je u tome što je Nirburgring potrošio ogroman pozajmljen novac, a da zaista nije bilo potrebe za tolikom potrošnjom. Stvar je u tome što su oni zaboravili da vrate novac, što svakako šalje lošu poruku", rekao je Eklston.

Ranije ovog mjeseca otkazana je ovogodišnja trka za VN Njemačke koja je trebalo da bude održana na stazi u Hokenhajmu 19. jula.

Bonus video: