Iskoristio zakonsko pravo: Marović neće da svjedoči

Nije svjedočio u nastavku suđenja u procesu “Zavala”, jer mu je optuženi Dragan Marović rođeni brat, kome se optužnicom stavlja na teret da je kao nekadašnji potpredsjednik Opštine Budva, zloupotrijebio službeni položaj i oštetio budžet za 821.000 eura, a pri tom pribavio korist “Zavali invest”
94 pregleda 12 komentar(a)
Košljun, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Košljun, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.03.2015. 13:26h

Svetozar Marović, potpredsjednik DPS-a, iskoristio je zakonsko pravo i nije svjedočio u nastavku suđenja u procesu “Zavala”, jer mu je optuženi Dragan Marović rođeni brat, kome se optužnicom stavlja na teret da je kao nekadašnji potpredsjednik Opštine Budva, zloupotrijebio službeni položaj i oštetio budžet za 821.000 eura, a pri tom pribavio korist “Zavali invest”.

Apelacioni sud je ukinuo presudu Višeg suda kojom su bivši predsjednik Opštine Budva Rajko P. Kuljača osuđen na pet godina zatvora produženog krivičnog djela - zloupotreba službenog položaja i Draganu J. Maroviću, zbog zloupotrebe službenog položaja, i bio osuđen na četiri godine zatvora.

Tom presudom, Đorđe J. Pinjatić, predsjednik Komisije koja je procjenjivala izvedene radove na fabrici za preradu vode, osuđen je na tri godine zatvora, dok su članovi komisije Dragan S. Žinić, Slobodan Š. Đurović, Stevan Đ. Vučetić, Sreten N. Tomović, Novak P. Stanojević i Marko S. Kaloštro, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, osuđeni su na po dvije godine zatvora.

Oni su kao članovi komisije, optuženima Kuljači i Maroviću stvaranjem uslova, umišljajno pomogli da „Zavali Invest“ pribave imovinsku korist. Komisija je 13. 10. 2008. sačinila izvještaj u kojem su količine do tada izvedenih radova procijenili na iznos od 4.403.886,55 €, koji je za 821.599,00 € veći od troškova koje je „Zavala Invest“ D.O.O. Budva, kao investitor, imala za izvođenje tih radova, navodi se u optužnici.

Bonus video: