Budućnost i Volej star sjutra igraju majstoricu u "Morači"

Budućnost ili Volley star biće drugi finalista, jer je aktuelni prvak, Budvanska rivijera već završila posao protiv Jedinstva
0 komentar(a)
Budućnost - Volej star, Foto: Saša Jončić
Budućnost - Volej star, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 26.03.2015. 09:42h

Umjesto u subotu, kako je bilo previđeno kalendarom takmičenja, majstorica polufinala plej-ofa odbojkaša između Budućnosti i nikšićkog Volej stara, dogovorom dva kluba, biće odigrana sjutra u “Morači” sa početkom u 17.30 časova, saopšteno je danas iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Rezultat u pobjedama je 1:1, pošto je Budućnost dobila prvi meč u "Morači", prošlog petka, sa 3:1, dok se Volej star sinoć revanširao, sa kamatom, na svom terenu sa 3:0, pa će treći meč odlučiti putnika za finale plej-ofa i formalni tromeč sa Budvanskom rivijerom (teško je i pomisliti da će se u seriji do tri pobjede igrati više utakmica), koja je, očekivano lako, posao u polufinalu protiv Jedinstva završila u dva meča.

Sjutrašnji duel biće peti između dva tima, koji su i u ligaškom dijelu prvenstva upisali po pobjedu.

Volej star je ove sezone već stigao do finala Kupa, pobjedom protiv Jedinstva u polufinalu, a Nikšićani imaju priliku da naprave još jedan istorijski rezultat za klupsku, ali i istoriju crnogorske odbojke.

Naime, od obnavljanja crnogorske nezavisnosti, Budućnost je uvijek igrala finala u oba domaća takmičenja. Ove sezone su Podgoričani već "preskočili" finale Kupa, jer su voljom žrijeba u polufinalu igrali protiv neprikosnovene Budvanske rivijere.

Eventualna eliminacija u polufinalu plej-ofa bi za nekadašnjeg trostrukog šampiona bivše državne zajednice Srbija i Crna Gora, te učesnika Lige šampiona, predstavljao, vjerovatno, i najteži udarac u istoriji kluba, koji posljednjih nekoliko godina, u organizacionom, finansijskom, ali i igračkom smislu, proživljala najgore trenutke od nastanka..

Bonus video: