I tužilac zna za pištolj, ali ne može da dokaže

“Čak i da je htio, on nije mogao da ugrozi njih četvoricu, a potpuno ga je prirodno iritiralo, što ga neko snima kamerom”, kazao je juče u podgoričkom Osnovnom sudu branilac optuženog Branislava Lekića, advokat Zdravko Begović...
109 pregleda 3 komentar(a)
MArko Milačić biračko mjesto Konik, Foto: Zoran Đurić
MArko Milačić biračko mjesto Konik, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.03.2015. 08:28h

Tužilac Vukas Radonjić rekao je da nema sumnje da je Branislav Lekić koristio vatreno oružje dok je prijetio novinaru Marku Milačiću i njegovim prijateljima, ali da to ne može da dokaže jer pištolj nije pronađen.

On je to istakao, u završnim riječima, u postupku u kojem se Lekiću sudi za krivično djelo prinuda, u sticaju sa ugrožavanjem sigurnosti...

Radonjić je objasnio da je optužba postupala u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i da se krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija ne može dokazati bez pronalaska oružja i njegovog vještačenja.

“Nema sumnje da je okrivljeni ozbiljnom prijetnjom pištoljem oduzeo oštećenom kameru, nema sumnje ni da je prijetnjom pištoljem ugrozio sigurnost oštećenih... Optužba prihvata da je oružje korišćeno prilikom izvršenja djela, ali kako nije pronađeno, nije se mogao goniti za to krivično djelo”, rekao je Radonjić.

Punomoćnik Milačića, advokat Dalibor Kavarić, istakao je da je konstatacija tužioca nelogična i neprihvatljiva, jer po toj logici, da je tom prilikom izvršeno razbojništvo ili ubistvo, ne bi postojalo djelo, jer nije pronađen pištolj kao sredstvo izvršenja.

Branilac optuženog, advokat Zdravko Begović, tvrdi da je Lekić bio isprovociran, ali da nije izvršio krivično djelo. On tvrdi da je njegov branjenik potpuno neosnovano cijelo vrijeme prozivan da je radio u korist DPS-a.

“Čak i da je htio, on nije mogao da ugrozi njih četvoricu, a potpuno ga je prirodno iritiralo, što ga neko snima kamerom”, zaključio je Begović.

Suđenje je juče završeno, a presuda će biti izrečena u ponedeljak.

Za ovo krivično djelo predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Lekić je ranije negirao da je prijetio i potezao pištolj prema njima, na dan lokalnih izbora u maju prošle godine. Milačić, Strado Turović, Mladen Jovanović i Miloš Klikovac tvrdili su da je Lekić tog dana prišao njihovom automobilu i, nakon serije uvreda, nasrnuo na njih, cijelo vrijeme držeći uperen pištolj.

Milačić je dodao i da je Lekić uperio pištolj u njega i oteo mu kameru kojom je “snimao izborna nepočinstva njegove partije”.

Lekić je pravosnažno osuđivan zbog teške krađe, silovanja, otmice..

Bonus video: