Novo suđenje za pokušaj reketiranja

Vlasnik "Gardena" je na suđenju promijenio iskaz i kazao da mu optuženi nijesu tražili novac
334 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2015. 08:17h

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović zakazala je za 8. april ponovljeno suđenje Saši Klikovcu, Vidoju Stanišiću i Željku Bulatoviću, optuženima za pokušaj reketiranja vlasnika “Gardena” Mirka Simonovića.

Viši sud u Podgorici ukinuo je presudu kojom su njih trojica osuđeni na ukupno tri i po godine zatvora, zbog iznude u pokušaju.

Rabrenović je, u ukinutoj presudi, Klikovcu i Stanišiću izrekla kazne zatvora u trajanju od po godinu dana, a Bulatoviću godinu i šest mjeseci.

Rabrenović je, prilikom izricanja presude, istakla da je sud iskaz Simonovića, koji je dat kod tužioca, prihvatio kao istinit, te ocijenila da je nelogična odbrana optuženih, ali i iskaz vlasnika lokala i svjedoka na suđenju.

Vlasnik "Gardena" je na suđenju naprasno promijenio iskaz dat kod tužioca, gdje je tvrdio da su osuđeni tražili novac, kako ga dalje ne bi maltretirali.

Simonović je na suđenju tvrdio da mu optuženi nijesu tražili novac, već da se Bulatović prvog avgusta žalio da je više puta imao stomačne probleme od hrane koju je pojeo u tom lokalu. On je rekao da je kod tužioca izmislio priču o reketu, da mu ljudi iz kriminalnog miljea ne bi više dolazili u restoran.

Trojka je poznata policiji - u Višem sudu protiv Stanišića i Klikovca vodi se proces zbog milionske računarske prevare, a Bulatović je prošlog ljeta izašao iz zatvora u Spužu, gdje je izdržavao višegodišnju kaznu zbog ubistva Samira Usenagića.

Bonus video: