Gugl pravi narukvicu za "zaustavljanje ćelija raka"

Navodeći kao primjer Parkinsonovu bolest, iz Gugla objašnjavaju da bi njihova narukvica mogla da bude korišćena za ciljanje i uništavanje proteina koji su uzrok tog oboljenja, čime bi se usporio njegov razvoj
1 komentar(a)
Google, Foto: Shutterstock
Google, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.03.2015. 21:26h

Američki internet gigant Gugl pravi narukvicu koja bi uništavala ćelije raka, objavio je danas list Liberasion u svom veb izdanju.

Narukvica, pod nazivom NP (Nanoparticle Phoresis), treba automatski da modifikuje ili uništi jednu ili više meta u krvi koje negativno utiču na zdravlje, i to prenosom (forezom) energije - emitovanjem radio talasa, magnetnih polja, akustičnih vibracija, infracrvenih zraka ili čak vidljivih svjetlosnih signala.

Navodeći kao primjer Parkinsonovu bolest, iz Gugla objašnjavaju da bi njihova narukvica mogla da bude korišćena za ciljanje i uništavanje proteina koji su uzrok tog oboljenja, čime bi se usporio njegov razvoj.

Kao drugi navode da bi se posebnim ciljanjem kancerogenih ćelija, koje bi se modifikovale ili uništavale, moglo smanjiti širenje raka, piše u zahtjevu za patent.

Još nije poznato da li će i kada Gugl lansirati narukvicu.

Ta kompanija je već imala planove za različite uređaje namijenjene zdravlju, ali je redovno nailazila na prepreke Američke agencije za hranu i lekove.

Bonus video: