Bulatović: Neće mi Katnić mjeriti pamet; Katnić: Nije pametno da mi ne vjeruje

Suđenje se nastavlja 25. oktobra
268 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bulatović, Foto: Screenshot (YouTube)
Predrag Bulatović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 19.10.2018. 17:13h

12:56 Saslušanjem svjedoka Bulatovića završeno je današnje suđenje. Nastavak suđenja zakazan je za 25. oktobar u 9 sati.

12:47 Sutkinja Mugoša opomenula je svjedoka Bulatovića i glavnog specijalnog tužioca Katnića da ne razgovaraju na ličnoj osnovi u sudnici.

"Kazao je svjedok da mi ne vjeruje, a ja sam rekao da to nije pametno", rekao je Katnić.

Bulatović je odgovorio "neće mi Milivoje Katnić mjeriti pamet".

"Ubijeđen sam da vama ne treba vjerovati", kazao je Bulatović.

"Ubijedićete se", rekao je Katnić.

12:25 Bulatović odgovara na pitanja sutkinje Mugoše.

12:10 Na pitanje advokata Miroja Jovanovića da li je DF imao koordinatore na terenu 16. oktobra, Bulatović je kazao da je svako "imao operativna zaduženja".

"Svi visoki funkcioneri su bili širom Crne Gore. Da je DF imao namjeru da nešto radi od 20 časova pa nadalje on bi svoje ljude makao sa biračkih mjesta i stavili najbolje ekipe da dolaze ovdje. Naravno o tome se ne radi. Očekivali smo pobjedu", rekao je Bulatović.

11:45 Suđenje je nastavljeno, Bulatović odgovara na pitanja advokata Dušana Radosavljevića.

11:22 Pauza od 20 minuta.

10:55 Katnić je pitao Bulatovića da li ima saznanja da je prijećeno liderima DF-a likvidacijom.

"Iz razgovora sa tadašnjim ministrom unutrašnjih poslova Goranom Danilovićem, Andrija Mandić je dobio informaciju da je moguće ako bude izlaženja da će lideri DF-a biti likvidirani. Pretpostavljam da je to Danilović prenio Mandiću na osnovu razgovora sa glavnim specijalnim tužiocem", kazoa je Bulatović.

10:48 Bulatović je tokom svjedočenja rekao i da je Nebojša Medojević "čovjek sa najviše pouzdanih informacija".

"Došli smo do saznanja da DPS i Milo Đukanović na čelu koristi metode zloupotrebe vlasti da na dan izbora izrežira beki incident. To su i moja saznanja bila i drugih članova Predsjedništva. Najdetaljnije je o tome govorio Medojević", kazao je Bulatović.

10.36 Bulatović je kazao da zna da je 16.10 Aron Šaviv iz Tirane trebao kolima da pređe granicu Albanija - Crna Gora i da je tu zaustavljen.

"Tada mu je oduzet laptop", rekao je Bulatović.

10:33 "Iz vremena oktobra 2016. ne poznajem Džozefa Asada. Nisam čuo za firmu "Peregrin" jer takva firma nije imala sa nama nikakvu saradnju", rekao je Bulatović.

10:28 Bulatović je kazao da mu ništa ne znače imena Konstantina Mateusa, Jorana Friga i Edvarda Gakića, te da poznaje Viktora Emanuela Kambela Ričardsona

10:21 Bulatović je kazao da mu mije poznato da li su se upoznali Ananije Nikić i Aron Šaviv.

10:18 "Svjedok i ja smo prijatelji iz prošlog života pa da mu se oprosti", rekao je Katnić, dok je sutkinja Mugoša upozoravala Bulatovića.

Sutkinja Mugoša je glavnog specijalnog tužioca upozorila da to ne saopštava jer Vijeće suda "ne interesuje da li ste prijatelji".

10:14 Tužilac Katnić je pitao Bulatovića da li je Aron Šaviv obavljao posao sam ili je imao saradnike.

"Riječ je o agenciji, da je sam ne bi ga angažovali. On ima tim. Neki ljudi su dolazili koji su radili sa našim aktivistima. Bilo je nekoliko njih", rekao je Bulatović.

10:08 Na pitanje ko je angažovao Arona Šaviva, Bulatović je kazao da je prvi susret bio tokom Kongresa Jedinstvene Rusije i da mu nije poznato u kom svojstvu je Šaviv bio tamo.

10:00 Bulatović je kazao da je putovanje za njega i Milana Kneževića u Rusiju platila DNP.

Na pitanje Katnića, da li mu je poznato da su karte za Rusiju plaćene kešom, Bulatović je rekao da ne zna kako su karte plaćene.

"Nije mi poznat način plaćanja", rekao je on.

9:57 Bulatović je rekao da mu nije poznato da je DNP plaćao usluge Nikiću, a ako je plaćeno to je urađeno u skladu sa zakonom.

Kazao je i da ne može da se sjeti od koga je čuo da je Nikić prevodio.

9:53 Bulatović je na pitanje Katnića odgovorio da nikad nije prisustvovao sceni gdje Ananije Nikić prevodi neke tekstove.

9:51 Bulatović je rekao da zna ko je Ananije Nikić i da je on prevodio za DF i druge opozicione političke partije.

"Prevodio je za potrebe DF. Nikada se sa njim zvanično nisam upoznao", kazao je on

9:50 Bulatović je rekao da svaka politička partija je dužna da usvoji statut i to je komunikacija partije sa državnim organima.

9:46 Mugoša je poručila advokatima da poštuju disciplinu.

9:29 Pauza od 10 minuta

9:29 "Imajući u vidu da dok vijećam o postupku advokata Krpovića branioci se smiju, sud daje pauzu od 10 minuta da bi se branioci ismijali i uozbiljili da bi mogli da nastavimo da radimo", rekla je sutzkinja Mugoša.

9:27 Sutkinja Mugoša opomenula je advokata Jugoslava Krpovića, jer koristi mobilni telefon.

"Ne znam da li snima svjedoka", rekla je Mugoša.

9:23 Funkcioner DF-a je rekao da je o rezultatima posjete obavijestio ostale na sjednicama DNP-a i DF-a.

9:15 Bulatović je kazao da je posjetu ostvario u okviru poslaničke funkcije i pojasnio da putovanje nije organizovala Skupština Crne Gore.

9:09 Bulatović je kazao da se ne sjeća tačnog datuma kada je putovao u Rusiju.

"Mislim da je bio februar 2016. evidentirano je u pasošu, kasnije sam se priključio Milanu Kneževiću i zajedno smo se vratili".

9:05 Na pitanje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u kojima političkim partijama bio član, funkcioner DF-a Predrag Bulatović je odgovorio da je bio član svih partija koje su se bavile vladavinom prava protiv organizovanog kriminala.

U podgoričkom Višem u 9 sati se nastavlja suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Za današnji pretres najavljen je nastavak svjedočenja Predraga Bulatovića.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Bonus video: