Neće saslušavati Bećirovića, Medojevića policija da dovede do sudnice

Pejoviću se sudi jer je na beogradskom aerodromu fizički nasrnuo na Medojevića, a tužilaštvo je podiglo još jedan optužni predlog protiv njega nakon što je novinarima ispred suda saopštio da će “pljuvati i šamarati Medojevića gdje god ga vidi”
6 komentar(a)
Veselin Pejović, Nebojša Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Veselin Pejović, Nebojša Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.03.2015. 13:10h

Sutkinja Larisa Mijušković Stamatović odlučila je da opozove saslušanje biznismena Zorana Ćoća Bećirovića, u postupku koji se vodi protiv vlasnika KAP-a Veselina Pejovića, zbog ugrožavanja sigurnosti lideru PZP-a Nebojši Medojeviću.

Pejoviću se sudi jer je na beogradskom aerodromu fizički nasrnuo na Medojevića, a tužilaštvo je podiglo još jedan optužni predlog protiv njega nakon što je novinarima ispred suda saopštio da će “pljuvati i šamarati Medojevića gdje god ga vidi”. Ti postupci su objedinjeni.

Kako se Bećirović, koji je bio u društvu Pejovića na beogradskom aerodromu, nije ni danas pojavio u sudnici, a poziv mu opet nije uredno uručen, sutkinja je odlučila, uz saglasnost stranaka u postupku, da pročita njegov iskaz, koji je dao kod tužioca.

Suđenje se nastavlja devetog aprila, za kada je planirano ponovno saslušanje Medojevića, koji takođe već nekoliko puta nije dolazio na zakazana suđenja. Policija nije postupila po naređenju suda da ga prinudno dovede u sudnicu, a zastupnica optužbe Ana Kostić insistirala je na njegovom neposrednom saslušanju.

Medojević treba da se izjasni da li se pridružuje krivičnom gonjenju protiv Pejovića, zbog novih prijetnji, koje su mu upućene ispred suda.

Biznismen iz Nikšića tvrdi da je u Beogradu tako reagovao, jer ga je poslanik javno optužio da pripada narkokartelu Darka Šarića, da će preko KAP-a prati novac i da nema reference da vodi tu kompaniju, te da nije mislio da šamara Medojevića gdje god ga vidi...

Medojević je tada tvrdio da u spornom tekstu, zbog kojeg ga je Pejović navodno i napao, nije ni mislio na tog biznismena, već na premijera Mila Đukanovića.

Za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti predviđena je novčana kazna ili zatvor do godinu dana.

Bonus video: