Laušević i dalje strahuje od krvne osvete

"Nije mi javio da dolazi, od vas sam saznao da je bio ovdje. Ne zamjeram ja njemu ništa, majka mu je teško bolesna pa je vjerovatno išao kod nje"
158 pregleda 48 komentar(a)
Žarko Laušević, Foto: Screenshot (YouTube)
Žarko Laušević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 24.03.2015. 09:04h

Glumac Žarko Laušević (55) je prije dva dana u tajnosti došao u Podgoricu kako bi posjetio majku koja je u komi, piše "Blic".

On je sa aerodroma iz Beča sletio u Podgoricu nešto poslije podneva gdje se zadržao samo nekoliko sati. Ovoga puta nije posjetio Cetinjanina Nikolu Kaluđerovića, junaka iz knjige “Godina prođe, dan nikad” i cimera iz zatvora u Spužu.

"Nije mi javio da dolazi, od vas sam saznao da je bio ovdje. Ne zamjeram ja njemu ništa, majka mu je teško bolesna pa je vjerovatno išao kod nje. Paze je dvije žene, a ona je u komi u porodičnom domu. Dobro je da je išao da posjeti majku, i trebalo je, meni će se sigurno javiti", rekao je Kaluđerović za “Blic”.

Iz Podgorice je Laušević iste večeri odletio za Beograd, a na Aerodromu “Nikola Tesla” ga je čekalo privatno obezbeđenje. Kako navodi Kaluđerović, glumac vjerovatno i dalje strahuje od krvne osvete.

"Govorim mu stalno da nema čega da se plaši i da treba normalno da živi. Šta će njemu obezbjeđenje? Ali čovjek se boji pa je vjerovatno zbog toga unajmio nekoga da ga čuva. Ako je on tako sigurniji i mirniji onda je i meni drago. Očigledno mu je ušao taj strah u krv", dodaje Kaluđerović.

Žarko Laušević je 1993. godine pištoljem usmrtio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19), a ranio Andriju Kažića. On je više puta osuđivan zbog prekoračenja nužne odbrane u obračunu, a za dvostruko ubistvo je dobio kaznu zatvora od 15 godina.

Laušević živi u Americi od 1998, gdje je otišao nakon što je odrobijao četiri i po godine za dvostruko ubistvo počinjeno u Podgorici. Godine 2001. osuđen je na još 13 godina zatvora, ali ga je 2011. pomilovao srpski predsjednik Boris Tadić.

Bonus video: