"Providenca" otvara "Sterijino pozorje"

97 pregleda 0 komentar(a)
Providenca, Foto: Siniša Luković
Providenca, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.03.2015. 07:56h

Selektorka čuvenog “Sterijinog pozorja” Marina Milivojević Mađarev uvrstila je pozorišnu predstavu “Providenca” tivatskog Centra za kulturu u selekciju nacionalne drame i pozorišta u konkurenciji devet predstava. Tivatskoj pozorišnoj produkciji ukazana je čast da otvori 60.”Sterijino pozorje” nastupom na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu 26. maja.

"Providencu” je po tekstu Stevana Koprivice, režirao Egon Savin.

“Centar za kulturu Tivat, Stevan Koprivica i Egon Savin napravili su uspješan spoj motiva i likova iz Čehovljeve drame 'Ujka Vanja' i mediteranske melanholije. Odavno nismo imali prilike da gledamo predstavu koja slika imploziju ljudskih osjećanja. Junaci “Providence” međusobno se iscrpljuju u ljubavnim mnogouglovima, nesvjesni aviona koji nadlijeće i koji nagovještava novo, surovije vrijeme. Riječ je o pravoj pozorišnoj studiji osjećanja ljubavi koja pokazuje da je ljubav kompleksno osjećanje koje ima svoje svijetle, ali i tamne valere.

U pozorišnom smislu 'Providenca' je rađena u najboljem izdanju dramskog teatra - psihološki utemeljeni likovi i suptilno vođena radnja”, obrazložila je selektorka Marina Milivojević- Mađarev.

Bonus video: