Berane: Od dva lica oduzeta veća količina oružja i municije

O događajima je obaviještem zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Beranama, koji se izjasnio da se protiv ova dva lica podnesu krivične prijave zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
90 pregleda 15 komentar(a)
oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 22.03.2015. 16:56h

Beranska policija je pretresima dvije porodične kuće u jednom selu na području Berana kod dva lica pronašla i oduzela sedam komada vatrenog oružja – automatsku pušku, tri lovačke puške, vojni karabin, lovački karabin i pištolj, kao i veću količinu municije i više okvira, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici CB Berane su juče, nakon što su pribavili naredbu za pretres izdatu od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, pretresom kuće N.D. (50) iz Berana pronašli i oduzeli: lovački karabin, cal. 7,9 mm, sa optičkim nišanom, za koju ovo lice ne posjeduje oružni list, 273 komada municije različitog kalibra, i pet okvira od automatske puške M-70. Službenici tog CB-a su istog dana, takođe po pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, pretresom kuće M.P. (58) iz Berana pronašli i oduzeli automatsku pušku M-70, cal. 7,62 mm, vojni karabin, cal. 7,9 mm, lovačku pušku marke „Beretta“, cal. 12 mm, sa oružnim listom na ime trećeg lica sa isteklim rokom važenja, lovačku pušku, cal. 12 mm, fbr.2270, sa oružnim listom na ime M.P. sa isteklim rokom važenja, lovački karabin sa optičkim nišanom, sa oružnim listom takođe na ime M.P. sa isteklim rokom važenja, pištolj „CZ“, cal. 7,65 mm, isto sa oružnim listom na ime M.P. sa isteklim rokom važenja, 100 komada municije različitog kalibra, tri okvira za automatsku pušku, jedan zatvarač za pušku M-48, dva okvira za pištolj, cal. 7,65 mm, dva okvira za pištolj 7,62 mm, nož za automatsku pušku, i aparat za radio vezu", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su od N.D. i M.P. uzeli izjave na zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina, a u vezi sa pronalaskom oružja, municije i ostalih predmeta i materija koje su držali u ilegalnom posjedu.

O događajima je obaviještem zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Beranama, koji se izjasnio da se protiv ova dva lica podnesu krivične prijave zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, navodi se u saopštenju UP.

Bonus video: