Opet kamenovane prostorije Islamske zajednice u Baru

Staklo na džematu u Makedonskoj ulici razbijeno je tokom noći
124 pregleda 172 komentar(a)
IZ, kamenovanje, Foto: Radomir Petrić
IZ, kamenovanje, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 22.03.2015. 07:34h

Barska policija traga za vandalima koji su u noći između petka i subote kamenovali džemat „Novi Bar“ Odbora Islamske zajednice Bar u Makedonskoj ulici i razbili izlog.

Članovi Odbora Islamske zajednice iz Bara kazali su „Vijestima“ da je ovo treći napad kamenicama na ove prostorije u posljednjih sedam dana.

„Svi pod okriljem noći, s tim što u prethodna dva napada, o kojima svjedoče oštećenja na bravariji, nije bilo lomljenja stakla”, saopšteno je juče iz barskog Odbora IZ.

Glavni imam barski Mujdin Miljaimi osudio je kamenovanje “kao nemoralan čin, uputivši apel državi da, u svijetlu nedavnih događanja u Bijelom Polju i Tivtu, ozbiljno shvati ove prijetnje prema islamskoj zajednici, pronađe i sankcioniše vinovnike.

„Ne smije se ovako nešto ponoviti“, rekao je Miljaimi.

Poručio je kako nadležni državni organi treba da ozbiljno shvate “ove prijetnje kojima se ugrožavaju prava i funkcionisanje islamske zajednice u Crnoj Gori.

“Nadamo se da će počinioci biti brzo pronađeni i da će prema njima biti preduzete zakonske mjere”, izjavio je glavni barski imam.

U Džematu barskom su podsjetili da je preksinoćni napad bio deseti te vrste na prostorije objekta Islamske zajednice u Makedonskoj ulici od otvaranja 2000. godine.

Bonus video: