Marina Raković osvojila bronzu, ženska ekipa 5. mjesto

Marina Raković je osvojila bronzu u kategoriji do 68 kilograma, ali je žesnka ekipa Crne Gore u borbama (Raković, Dragana Konjević, Jelena Maksimović i Ana Drašković) poražena u meču za treće mjesto od Austrije (2:1)
0 komentar(a)
Marina Raković, Foto: Fejsbuk, Fejsbuk
Marina Raković, Foto: Fejsbuk, Fejsbuk
Ažurirano: 21.03.2015. 21:26h

Crnogorska karate reprezentacija, već po tradiciji, vratiće se danas sa 50. Evropskog prvenstva sa bronzanom medaljom. Ipak, iako rezultatski nijesu nadmašene smotre sa Tenerifa, Budimpešte i Tamperea, crnogorski karatisti su pokazali da su značajno napredovali.

A bronzu je kao i na teTenerifama i Budimpešti osvojila Marina Raković u kategoriji do 68 kilograma, koja je bez problema u borbi za posljednji stepenik na podijumu pobijedila Grkinju Vasiliki Pantsidu (1:0). Za razliku do prethodnih podijuma, najbolja crnogorska i karatistkinja podgoričkog Omladinca nije bila srećna u Istanbulu.

"Sudijskom nepravdom lišena sam dva finala. Posebno me boli što sa ekipom nijesam osvojila medalju. Te nepravedne odluke unijele su napetost, i uticale da izgubimo od Austrijanki borbu za ekipnu bronzu. Uzalud nas je cijeli naš tim ohrabrivao, bučno navijao i bodrio na čelu sa predsjednikom Draganom Šakotićem, selektorima Žarkom Rakovićem, Slavenkom Bajićem i Jugoslavom Bukilićem. Zahvalne smo reprezebtaciji na podršci sa tribina, ali ipak, nijesmo uspjele da se oporavimo od šoka i izborimo za još jednu medalju. Dokazale smo, ipak, pobjedama nad Italijom, Španijom i u ostalim nastupima da imamo kvalitet da se borimo sa svima", kazala je Raković.

U prvom meču dana u 10 sati po lokalnom a u devet časova po našem vremenu, Raković nie ispustila šansu za treću veliku seniorsku medalju u karijeri.

"Što se tiče borbe sa Grkinjom, savršeno sam sprovela taktičke zamisli i nije imala ni priliku da me ugrozi", zaključila je Raković, koja je izborila vizu za 1. Evropske igre u Bakuu.

Marini je na uspjehu čestitao i Igor Vušurović, v.d. direktora Uprave za mlade i sport.

"Obradovao nas je novi uspjeh divne osobe, a o sportskom kvalitetu Raković dokaz su medalje sa velikih takmičenja", istakao je Vušurović.

Bonus video: