Zoji Dudić oduzeti poslovni prostori, vraćena samo kuća

Zoja Dudić istupila je iz “Secondo porta” 2008, ali se kao osnivač iste firme, ponovo pojavila 2010. godine. Ugovor o hipoteci je potpisan krajem decembra 2009
149 pregleda 8 komentar(a)
Zoja Dudić, Foto: Zoran Đurić
Zoja Dudić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.03.2015. 07:58h

Zoji Dudić, udovici Dragana Dudića Frica, biće vraćena jedino porodična kuća sa imanjem, dok će poslovni prostori ostati u vlasništvu Hipo Alpe Adria lizinga, saznaju “Vijesti”.

To piše u novoj presudi podgoričkog Osnovnog suda, gdje je Zoja Dudić tražila povraćaj porodične imperije oduzete zbog neplaćenih kredita njenog ubijenog supruga.

Sutkinja Ana Perović- Vojinović, poništila je ugovor o hipoteci, koji je sa bankom potpisala Dudićeva firma “Secondo porto”. Tim ugovorom bila je obuhvaćena i porodična kuća u Dobroti.

Fricova udovica tužila je Hipo Alpe Adria lizing, tražeći ništavost ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, finansijskom lizingu i hipoteci, sa obrazloženjem da je banka ugovore zaključivala bez njenog znanja i saglasnosti, iako je to zajednička imovina - stečena u braku.

Sutkinja je, međutim, odbila njen zahtjev za poništenje druga dva ugovora, ocijenivši da je Zoja Dudić morala znati za sadržinu spornih ugovora, kao osnivač firme “Secondo porto”.

Ugovor o hipoteci poništen je, jer u vrijeme potpisivanja Zoja se nije vodila kao osnivač preduzeća, pa time nije morala znati za sadržaj ugovora.

Zoja Dudić istupila je iz “Secondo porta” 2008, ali se kao osnivač iste firme, ponovo pojavila 2010. godine. Ugovor o hipoteci je potpisan krajem decembra 2009.

Odlukom Upravnog suda, udovica ubijenog Kotoranina ostala je bez porodične kuće, diskoteke "Maksimus", više poslovnih prostora u centru Kotora i oko 3.000 kvadrata zemlje.

Viši sud je ranije ukinuo prvostepenu presudu sutkinje Perović-Vojinović da se Dudićevoj vrati porodična kuća, diskoteka "Maksimus" i više poslovnih prostora u centru Kotora.

Dudićeva je u svjedočenju, naglašavala da nije imala uvid u poslovne poteze koje je njen suprug povlačio, niti je znala šta on radi posljednje tri godine braka, jer je živjela sa djecom u Atini... Dudić je ubijen 2010. u Kotoru, a navodno je bio bliski poslovni partner Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina.

Mjesečna rata od 130.000 eura

Pokojni Dudić je sa Hipo Alpe Adria lizingom 21. februara 2008. zaključio ugovor o prodaji nepokretnosti u Kotoru, ukupne površine oko 1.600 kvadrata.

Istog dana, firma u vlasništvu njegove supruge kupila je od Hipo Alpe Adria iste te nekretnine na lizing. Dudić je te poslovne prostore prodao za 6.200.000 eura, a onda ih, preko ženine kompanije, kupio na lizing. Dug je trebalo vratiti za 60 mjeseci, a mjesečna rata iznosila je oko 130.000 eura.

Krajem decembra 2009. godine, Dudić sa istom bankom, zaključuje ugovor o hipoteci na druge nepokretnosti, kao garanciju će vratiti dug iz ugovora o lizingu od 7.866.294 eura.

Bonus video: