Uprava policije: Nijesu tačni navodi o "kombiju koji krade djecu"

Pokušaj otmice dogodio se oko podne, u Ulici Peka Pavlovića nedaleko od Osnovne škole “Lovćenski partizanski odred“
58 pregleda 0 komentar(a)
Škola Lovćenski partizanski odred, Cetinje (Novina), Foto: Cetinje.me
Škola Lovćenski partizanski odred, Cetinje (Novina), Foto: Cetinje.me
Ažurirano: 21.03.2015. 14:47h

Uprava policije oglasila se saopštenjem povodim navoda da su dvojica nepoznatih muškaraca koji su u utorak pokušali da kidnapuju 15-godišnju djevojčicu N. K. sa Cetinja

Saopštenje prenosimo integralno:

"Djevojčica stara 15 godina jeste, u prisustvu oca, Odjeljenju bezbjednosti Cetinje prijavila sličan događaj.

Međutim, dalji navodi koji su se pojavili u medijima da Cetinjem kruži „bijeli kombi bez tablica koji krade djecu“ nijesu tačni. Naime, na području Opštine Cetinje u prethodnom periodu nije prijavljen nestanak niti otmica nijednog maloljetnog kao ni punoljetnog lica. Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje ne raspolažu nijednim podatkom koji bi ukazao na indiciju da takvo vozilo kruži Cetinjem, niti je bilo ko od ovlašćenih lica ili građana prijavio da je na području ovog grada primijetio sumnjivo vozilo bijele ili neke druge boje, bez registarskih oznaka, sa nepoznatim licima koja se u njemu nalaze.

Službenici OB Cetinje su o događaju koje je djevojčica (15) prijavila odmah obavijestili zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Cetinju. Policijski službenici su, u konsultaciji sa ZODT u Cetinju, preduzeli aktivnosti na provjeri navoda prijave, a takve aktivnosti se i dalje preduzimaju u cilju potpunog rasvjetljavanja činjenica prijavljenog događaja.

Službenici OB Cetinje su, između ostalog, izvršili provjere u vezi sa karakteristikama vozila i opisom lica koje je djevojčica navela. Policijski službenici su takođe od ZODT zatražili izdavanje i zatim dobili naredbu za izuzimanje video zapisa gradskih kamera od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju. Takođe, službenici OB Cetinje obilaze reone i preventivno djeluju u blizini škola i vrtića u Cetinju, kao i preduzimaju druge potrebne mjere i radnje na terenu. "

Drama na Cetinju

Pokušaj otmice dogodio se oko podne, u Ulici Peka Pavlovića nedaleko od Osnovne škole “Lovćenski partizanski odred“.

Otac djevojčice M. K. policiju je o incidentu obavijestio dva sata kasnije.

On je juče kazao “Vijestima” da se sa suprugom nalazio u Podgorici, kad je saznao šta se dogodilo.

“Kćerka mi je kazala da je pošla u prodavnicu, kada je opazila automobil bez registarskih oznaka bijele boje - karavan, koji joj je polako prilazio sa leđa”, kazao je M. K.

Rekao je da mu je kćerka kazala da je tada pomislila da će se vozilo zaustaviti ispred obližnjeg kontejnera.

“Rekla mi je da su u autu bile dvije muške osobe, jedna za volanom, druga na zadnjem sjedištu.

Upravo taj muškarac na zadnjem sjedištu otvorio je vrata, uhvatio je rukom za lijevi lakat i pokušao da je uvuče u automobil”, istakao je M. K.

U tim trenucima, kazao je otac djevojčice, petnaestogodišnjakinja je otmičara udarila telefonom koji joj je bio u ruci.

“Udarila ga je i uspjela da da se otrgne i pobjegne”, rekao je otac.

M. K. je istakao da ga je u posljednja dva dana zvao veliki broj Cetinjana, koji su nakon incidenta zabrinuti za svoju djecu.

“U kontaktu sam sa policijom, nadam se da će odgovorne uskoro pronaći”, zaključio je otac.

Bonus video: