Turneja dua Poetica Musica u Crnoj Gori

0 komentar(a)
Klavir, Foto: Shutterstock
Klavir, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.03.2015. 15:05h

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici organizuje od 23. do 27. marta turneju dueta Eleanor Valkenburg (sopran) - Nataša Mitrović (klavir) u Crnoj Gori.

Poetica Musica održaće koncerte u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ u Nikšiću 23. marta u 19:00 sati, u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici 24. marta u 20:00 sati, u Muzičkoj školi u Herceg Novom 25. marta u 19:00 sati i u sali Ministarstva kulture na Cetinju 26. marta u 20:00 sati. Osim koncerata, Poetica Musica organizovaće radionice sa učenicima muzičkih škola u Podgorici, Herceg Novom i Ulcinju.

Poetica Musica izvešće djela savremene i tradicionalne američke muzike.

Poetica Musica, udruženje iz Njujorka koje je The New York Times nazvao „Ambasadorima dobre volje“, trenutno je angažovano u Old Westbery Gardens-u u svojstvu rezidentnih umjetnika. Poetica Musica je imala turneje po Evropi i Bliskom istoku, gdje su nastupali na prestižnim festivalima. Nastupali su i u Viktorija i Albert muzeju, St-Martin-in-the-Fields i Holywell Music Room Univerziteta Oksford u Velikoj Britaniji. Poetica Musica je gostovala i u regionu: Makedoniji, Albaniji, Rumuniji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji, učestvovali su na Sarajevskom festivalu u Bosni i nastupali u Dvorani Lisinski u Zagrebu.

Bonus video: