Popović optužio Ćalović da je sama postavila snimak

Vještak informaciono tehničke struke Marko Lakić, u svom nalazu i mišljenju, nije se mogao izjasniti ko je postavio sporni snimak na internet
123 pregleda 58 komentar(a)
Beba Popović, Foto: Luka Zeković
Beba Popović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.03.2015. 14:24h

Direktor Instituta za javnu politiku Vladimir Beba Popović optužio je izvršnu direktorku MANS-a Vanju Ćalović da je sama postavila sporni snimak, kojim se ona na brutalan način diskredituje u javnosti, “jer na takvim sajtovima sami akteri filmova kače takve sadržaje i uživaju u tome”.

On je to naveo, u završnici spora, po njegovoj tužbi protiv Ćalović, kojom traži odštetu za povredu prava ličnosti.

“Siguran sam da je moje ime iskorišćeno samo da bi svoj problem zamijenila pravljenjem političke afere”, rekao je, između ostalog, Popović u završnim riječima.

Vještak informaciono tehničke struke Marko Lakić, u svom nalazu i mišljenju, nije se mogao izjasniti ko je postavio sporni snimak na internet.

Suđenje je danas završeno, a sutkinja Milica Vlahović donijeće odluku za mjesec dana.

Popovićev punomoćnik, advokat Vlado Bojić je, u završnim riječima, ocijenio da je ključni dokaz na osnovu kog je Ćalović optužila Popovića i vještak okarakterisao kao nepouzdan.

“Popović nije ni mogao postaviti taj snimak, koji datira iz prošlih vremena, već je, pošto ga je dobio 11.1.2014., u skladu sa poslom kojim se bavi i visokim animozitetom koji ima prema tuženoj, a koja ga je prethodno bukvalno napala u jednom restoranu u Podgorici, samo dijelio sadržaje koje je primio na razne adrese po svom nahođenju, a što nije zabranjeno”, istakao je advokat.

Punomoćnik Ćalovićeve, advokat Veselin Radulović je, u završnim riječima, istakao da je Ćalović na konferenciji za novinare odgovorila činjenicama, koje su potvrđene dokazima i koje suštinski i Popović potvrđuje, ali i vještak u nalazu.

“On je priznao da je snimak poslao vlasniku jednog bloga, pa na koji način ga vrijeđa to što je rečeno da ga je postavio na taj blog. Fotografija je poslata sa računara koji pripada tužiocu” , naveo je Radulović

Radulović se upitao I kako mu povređuje lična prava navod da je snimak postavio na internet, kad on sam kaže kako ga je sa zadovoljstvom prosleđivao.

“Tri puta je ovaj sud zabranjivao upravo te sadržaje, koje tužilac kaže da sa zadovoljstvom šeruje”, zaključio je Radulović. Tužbu je pokrenuo nakon što ga je Ćalovićeva optužila da je on postavio montirani snimak na internetu, koji je kasnije tabloid "Informer" u više navrata koristio, za obračun sa direktoricom MANS-a.

Verbalni sukob Radulovića i Popovića Danas je u podgoričkom Osnovnom sudu došlo i do verbalnog sukoba između Popovića i advokata Radulovića.

Popović se podsmijavao nekim pitanjima Radulovića postavljenima vještaku, nakon čega je advokat prokomentarisao da "to uličarsko ponašanje ostavi tamo gdje je naučio tako da se ponaša". Nakon toga Popović je vidno iznerviran ustao i rekao “ nisam ja osuđivan i hapšen nego ti, bliže si ti ulici, nego ja”.

Sutkinja je stavila u zapisnik njihove riječi i upozorila ih da će ih kazniti ako nastave.

Bonus video: