Kup evropskih nacija pred crnogorskom publikom

Crna Gora, iako najmlađa članica Evropske ragbi federacije, biće domaćin jedne od grupa Evropskog kupa nacija od 10. do 15. aprila ove godine
113 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorska ragbi reprezentacija, Foto: Shutterstock
Crnogorska ragbi reprezentacija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.03.2015. 13:31h

Crna Gora, iako najmlađa članica Evropske ragbi federacije, biće domaćin jedne od grupa Evropskog kupa nacija od 10. do 15. aprila ove godine.

Osim Crne Gore u grupi - Divizija 3, biće Estonija, Grčka i Slovačka. Planirano je da se zbog popularizacije ovog sporta utakmice igraju u dva crnogorska grada, koja će Ragbi savez imenovati u narednih nekoliko dana.

Pripreme crnogorske reprezentacije za prvo učešće u ovom takmičenju su već počele. Selektor crnogorskog tima je Irac Marti Lastiano, a pomoćni treneri Marko Milosavljević i Mitar Bošković. Za prvog kapitena reprezentacije izabran je Boris Mijušković iz ragbi kluba Nikšić.

Crna Gora će prvi put nastupiti u ovom takmičenju, a u evropsku asocijaciju "Rugby Europe" primljena je u junu prošle godine. Samo pobjednik iz Divizije 3 će obezbijediti plasman u veći rang takmičenja.

Crna Gora se u olimpijskoj verziji ragbija, popularnoj "sedmici", takmičila na Evropskom prvenstvu prošle godine u Solunu. U grupi B-jug, zauzela je šesto mjesto od 11 ekipa, što je bio dobar rezultat za početnike u ovom sportu.

Ragbi se u Crnoj Gori igra već četiri godine. U Ragbi savezu su pet klubova, Arsenal, Budućnost, Lovćen, Nikšić i Mornar, koji igraju domaću ligu a Arsenal nastupa i u Regionalnoj ragbi ligi.

Bonus video: