Podgorica: Dvije predstave u čast praznika pozorišta za djecu

Predstava “Ružno pače” biće izvedena 20. marta u sali Dodest KIC-a “Budo Tomović” u 11 i 13 sati, a predstava “Čarobnjak iz Oza” 21.marta u Velikoj Sali KIC-a “Budo Tomović” u 18 časova
231 pregleda 0 komentar(a)
Čarobnjak iz Oza, Foto: Pgpozoriste.me
Čarobnjak iz Oza, Foto: Pgpozoriste.me
Ažurirano: 20.03.2015. 12:19h

“Gradsko pozorište” Podgorica, obilježiće 20. mart - Međunarodni dan pozorišta za djecu i mlade i 21. mart - Međunarodni dan lutkarstva, igranjem predstava “Ružno pače” i “Čarobnjak iz Oza” uz tradicionalno čitanje ovogodišnjih poruka ASSITEJ-a i UNIME - Međunarodnih mreža za razvoj zorišta za djecu i mlade i razvoj lutkarstva.

Predstava “Ružno pače” biće izvedena 20. marta u sali Dodest KIC-a “Budo Tomović” u 11 i 13 sati, a predstava “Čarobnjak iz Oza” 21.marta u Velikoj Sali KIC-a “Budo Tomović” u 18 časova.

U slavu značajnih datuma za pozorišno stvaralaštvo namijenjeno mladima Gradsko pozorište je u saradnji sa Kompanijom “Merkator” i “Roda CG” pokrenulo i likovni konkurs na temu “Pozorište i moj omiljeni lik iz Čarobnjaka iz Oza”. U subotu, 21. marta, pred početak predstave “Čarobnjak iz Oza” biće saopštena imena najboljih koji će biti nagrađeni lijepim nagradama koje je obezbijedila kompanija “Roda CG”, dok će Gradsko pozorište najbolje nagraditi sa po dvije ulaznice za istoimenu predstavu.

Izvođenju predstave “Čarobnjak iz Oza” prisustvovaće i djeca iz Dječjeg doma “Mladost” u Bijeloj za koje su organizatori obezbijedili prevoz i ulaznice u želji da se i oni pridruže proslavi 50. godišnjice međunarodnog ASSITEJ-a i kampanji “Povedite dijete u pozorište danas”.

Bonus video: