Mrvaljević sjutra u Tbilisiju

66 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: IJF
Srđan Mrvaljević, Foto: IJF
Ažurirano: 20.03.2015. 11:47h

Najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljević nastupiće sjutra na Gran priju u Tbilijsiju.

Biće to njegovo prvo takmičenje nakon šest mjeseci i povrede na turniru u Abu Dabiju.

Crnogorski borac biće slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom očekuje bolji iz duela između Šveđanina Robina Paceka i Mađara Atile Ungvarija.

Mrvaljević je kazao da je žrijeb teško mogao biti teži, ali da je to pravi izazov za njega.

“Obojicu boraca sam pobjeđivao 2014. godine, ali to naravno ništa ne znači. Ukoliko budem uspješan u narednom kolu najvjerovatnije čekaće me Gruzijac Ušangi Margiani, koji je prošle godine osvojio nekoliko medalja na Gran pri i Gren slem turnirima. U mojoj grupi je i trenutno najbolji džudista svijeta u svim kategorijama, Gruzijac Avtadil Tčirikišvili. Čak i njega da prođem još nemam medalju”, kazao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je naglasio da je povreda ostavila traga i da je još daleko od prave forme.

“Meni je turnir u Tbilisiju prvo takmičenje poslije povrede i šest mjeseci pauze. Još sam daleko od prave forme i nadam se da ću do Evropskih igara u Baku u junu biti fit. Cilj prvih nekoliko turnira je da skinem kilažu ustalim se u svojoj kategoriji i vidim gdje sam trenutno poslije povrede i pauze u odnosu na najbolje borce svijeta. Daću sve od sebe da pružim trenutni maksimum, a videćemo hoće li to biti dovoljno za pobjede i nove olimpiske bodove”, kazao je Mrvaljević.

Mrvaljević je kazao da je zbog povrede propustio dosta turnira, ali da se još nalazi u olimpijskoj normi.

On je objasnio da je sistem kvalifikacija sličan rangiranju u tenisu, gdje svi džudisti sakupljaju bodove, a plasman u Brazil izboriće najbolji na rang listi.

Prema njegovim riječima, bodovi mogu osvajati na Svjetskim kupovima, Grand pri i Grend slem turnirima, evropskim i svjetskim prvenstvima.

„Nema zagarantovanog plasmana. Svi idu svuda i skupljaju bodove. Na kraju, najboljih 22 takmičara na rang listi izboriće plasman na OI. Za to će trebati najmanje 500 ili 600 bodova“, rekao je Mrvaljević.

On je kazao da trijumf na jednom Grand priju donosi 200 bodova, navodeći da je svaki Grend slem ili Grand pri u rangu kvaliteta prvenstva svijeta.

Najboljeg crnogoskog džudistu do kraja marta očekuje i nastup na Gran pri turniru u Samsunu, narednog vikenda.

Bonus video: