Marović: Morali smo graditi bez papira da spasimo sezonu

Marović ispričao da se klizište u Markovićima danas radi bez tendera da bi se spasila sezona. Ista nužda bila je, tvrdi, i 2007.
108 pregleda 31 komentar(a)
Dragan Marović, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Dragan Marović, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.03.2015. 06:38h

Nekadašnji potpredsjednik Opštine Budva Dragan Marović, ponovio je juče da su fabriku za preradu vode na Zavali gradili bez potrebne dokumentacije, kako bi spasili turističku sezonu 2008. godine.

Odgovarajući na pitanje sutkinje Suzane Mugoše zašto su tada počeli da grade bez projektne dokumentacije i tendera, optuženi je taj slučaj uporedio sa sadašnjom štetom nastalom u Markovićima zbog klizišta.

“Bilo je nerealno ući u proceduru javne nabavke koja dugo traje, a bila nam je žurba da prije početka turističke sezone 2008, imamo završenu fabriku za preradu vode. Svi smo se angažovali da se završi, baš kao i sada da se sanira klizište iznad Budve zbog turističke sezone”, kazao je Marović, u nastavku ponovljenog suđenja u predmetu “Zavala”.

Rajko Kuljača se uključio u tu priču i dodao da se i klizište sada radi bez tendera, a Marović je nastavio: “Klizište, to je moja paralela, jer mora odmah da počne da se gradi, da se spasi sezona. To je vanredna situacija, baš kao što je i tada bila kada smo gradili postrojenje za preradu vode”.

Marović i Kuljača, između ostalih, optuženi su da su oštetitli Opštinu Budva za više od 800.000 eura i da su toliko koristi pribavili kompaniji “Zavala invest”...

Ta kompanija je izgradila postojenje za preradu morske u pitku vodu...

Apelacioni sud drugi put ukinuo je osuđujuću presudu nekadašnjim čelnicima Opštine Budva i naložio da se predmet dodijeli drugom sudiji, pa Valentina Pavličić više ne postupa u tom slučaju.

Marović je podsjetio da je na kolegijumu kod predsjednika Opštine Budva u septembru 2007. konstatovano da je javni interes da se riješi problem nestašice vode u Budvi...

On je kazao da mu nije jasna optužnica i šta se iz tog dokumenta odnosi na njega...

“Tužilac ne navodi u optužnici na koji sam se ja to način sa Kuljačom dogovorio da pomognemo 'Zavali invest'. Nejasno mi je da li smo se Kuljača i ja svjesno udružili... U optužnici nije navedeno - kada, gdje, kako i sa kim se ja to dogovarao”, rekao je Marović.

On je pomenuo i izvještaj vještaka u kome se konstatuje da je Opština pretrpjela štetu.

“Treba prošetati dolje i vidjeti da li je nastala šteta. Tu je fabrika, pa izmjeriti šta je sagrađeno i da li je to vrijedno 4.400.000 eura. Samo u glavama je nastala šteta”, ocijenio je Marović.

Kuljača za gradnju na Zavali čuo u gradu, poslije par mjeseci

I nekadašnji gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, ponovio je da je za lokalnu vlast bio prioritet da se riješi dugogodišnji problem nestašica vode u Budvi.

On je rekao da nije u njegovoj nadležnosti bilo da se bavi divljom gradnjom na Zavali, jer su ti objekti preko 1.000 kvadrata bili u nadležnosti državnih inspekcija.

“Par mjeseci nakon što je 'Miraks' počeo da gradi turistički kompleks na rtu Zavala, čuo sam za to u gradu”, rekao je Kuljača.

Sutkinja Suzana Mugoša pitala ga je kako je moguće da kao predsjednik Opštine za takve stvari saznaje u gradu.

Bonus video: