Kriminalna grupa planirala likvidaciju Đurovića i još dvije osobe?

Policija traga za Baranima Adnanom Osmanagićem i Almirom Jahovićem
661 pregleda 0 komentar(a)
Bar bomba, Foto: Čitalac Vijesti
Bar bomba, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 24.09.2018. 11:06h

Barani Eldar Nurković (26) i Darko Milić (25), Budvanin Đorđije Cicmil (25) i Enzan Ciriković (26) iz Peći uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali likvidaciju Jovana Đurovića.

Njih policija sumnjiči da su krajem avgusta u Baru postavili eksplozivnu napravu, koja je navodno bila namijenjena Jovanu, bratu pokojnog Luke Đurovića koji je bio vođa jednog od barskih kriminalnih klanova..

Uhapšenima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

"Dobrim operativnim radom utvrdilo se da je eksplozivna naprava bila postavljena na motocikl J.Đ. iz Bara koji se kretao pomenutim bulevarom i iz razloga što nije bila dobro postavljena ista je otpala", kazao je Baković.

Ubrzo su identifikovani i počinioci krivičnog djela.

"Nakon prikupljenih dokaza službenici Centra bezbjedosti Bar su identifikovali izvršioce ovog krivičnog djela i lišili slobode lica E.C iz Peći, D.M. i E.N. iz Bara kao i Đ.C iz Budve. Poslije sprovodene kriminalističke obrade označenih lica ocijenjeno je da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi sa jasno definisanim ulogama i zadacima koja je imala namjeru da liši života J.Đ. iz Bara i planirala izvršenje još dvije likvidacije na teritoriji Crne Gore. Upravo iz tih razloga predmet je preuzelo Specijalno policijsko odjeljenje koje je nastavilo rad u kordinaciji sa specijalnim državnim tužiocem i došlo do novih dokaza i podataka na osnovu kojih je raspisna potraga za još dva lica", kazao je Baković.

Šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjih kazao je policija traga za Baranima A.O. i A.J.

"Ne raspolažemo informacijom gdje se sada nalaze jer da znamo bili bi lišeni slobode. Radimo na njihovom pronalasku", kazao je Radonjić.

Televizija Vijesti saznaje da se radi o Adnanu Osmanagiću i Almiru Jahoviću.

Radonjić je odgovarajući na pitanja Televizije Vijesti kazao i da za sada ovaj slučaj ne mogu da povežu sa eksplozijom na gradskom groblju Gvozden brijeg.

"Naravno da ćemo ispitati. Svakako sve se ispituje kada ova kriminalna organizacija u pitanju i ova lica koja su lišena slobode saradnjom Specijalnog policijskog odjeljenja sa tužilaštvima i policijom sve njihove aktivnostu u ovom i eventualno nekim drugim djelima će biti ispitana i ako budu postojali dokazi naravno i procesuirani", kazao je Radonjić.

Specijalni tužilac Saša Čađenović, kazao je da su osumnjičeni saslušani nakon čega im je određen i pritvor. Ko je organizator ove kriminalne grupe još nije utvrđeno.

"U ovo trenutku nije pokrenut krivični postupak protiv lice za koje bi se smatralo i za koje bi se sumnjalo da organizator ove kriminalne organizacije", kazao je Čađenović

Upitan i šta će policija konkretno preduzeti da se rasvijetle likcidacije koje su se dogodile prethodnih godina Baković je odgovorio:

"Kada su u pitanju neriješena ubistva iz prethodnog perioda moram napomenuti da to predstavlja osnovni zadatak SKP-a. Naš direktor (Veselin Veljović) je prije desetak dana formirao tim koji će se baviti i nerasvijetljenim ubistvima iz prethodnog perioda i to će biti osnovni zadatak Sektora kriminalističke policije u narednom periodu".

Dodao je da tim za nerasvijetljene zločine na čijem je čelu čine iskusni službenici SKP-a sa cjelokupne teritorije Crne Gore.

"Pomoć u ovome nam pruža i Specijalno policijsko odjeljenje", dodao je Baković.

Bonus video: