Sošić vidio Radovića kako ubada Juriševića

Sošić rekao da je vidio da tuku njegovog druga, ali ne i kada je on tukao druge
394 pregleda 0 komentar(a)
Sud, presuda, Foto: Shutterstock
Sud, presuda, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.10.2018. 11:28h

Bjelopoljac Aleksandar Sošić kazao je da je prvog dana oktobra vidio Nikolu Radovića (25) kako dva puta nožem s leđa ubada njegovog druga Srđana Juriševića (34), preko puta noćnog kluba “Sparta”.

To je izjavio juče u Višem sudu u Bijelom Polju, pred kojim Radović odgovara zbog pokušaja ubistva Juriševića, a Jurišević i Milo Radević (39) zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Prema optužnici, Radević je u tuči dvije grupe muškaraca, teške povrede nanio Juriševiću, a ovaj Vuku Radoviću.

“Dok smo ja i Jurišević čekali taksi na parkingu preko puta Sparte, prvo sam primijetio Mila Radevića sa nožem, kako izlazi iz lokala i prelazi ulicu u društvu Nikole i Vuka Radovića. Milo je prišao, zamahnuo rukom i udario Juriševića po glavi. U sljedećem trenutku, dok je Juriševića, savijenog prema zemlji, za kapuljaču vukao Radević, udarivši ga dva tri puta, s leđa mu je prišao Nikola Radović i dva puta ga ubo nožem, čije je sječivo bilo dugačko oko 15 do 20 centimetara”, rekao je.

On je tvrdio da nije vidio da je Jurišević udario Vuka i polomio mu vilicu, niti da je bilo koga drugog tukao.

Nezadovoljan načinom na koji tužilac Hasan Lukač, a posebno branilac Radovića i Radovića, advokat Drago Konatar postavlja pitanja, Jurišević je tražio od suda na napusti suđenje, nakon čega ga je, zbog ometanja rada, sudija Šefkija Đešević udaljio iz sudnice.

“Vidim ja kuda ovo vodi, ovo nisu pitanja, ovo su navođenja”, kazao je Jurišević.

Niko od šest svjedoka, među kojima su bili i konobari i radnici objezbjeđenja, tvrdi da nije vidio tuču.

Nikola Radović je tvrdio ranije da nije nikog pokušao da ubije, a djelo nije priznao ni Radević.

Jurišević - tjelohranitelj navodnog šefa kavačkog klana Slobodana Kašćelana, teško je povrijeđen u tuči dvije grupe muškaraca 1. oktobra, dva i po sata iza ponoći, nedaleko od kluba Sparta u Bijelom Polju.

Prema optužnici, u tuči ispred noćnog kluba “Sparta”, Jurišević je Vuku Radoviću nanio teške tjelesne povrede u vidu preloma vilične kosti. Dodaje se da je Milo Radević nožem udario Juriševića preko nosa i usta i nanio mu teške tjelesne povrede, nakon čega mu je Nikola Radović s umišljajem zadao dvije ubodne rane u slabinskom dijelu i predjelu bubrega, čime je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Suđenje se nastavlja 5. novembra.

Bonus video: