Vučić Ćetković izlaže u Londonu: Eksperimenti u različitim stilovima

Ćetković je po drugi put u ovoj godni dobio priliku da svoj rad predstavi internacionalnoj publici, nakon što je početkom godine samostalno izlagao u galeriji “Agora” u Strazburu
56 pregleda 0 komentar(a)
Vučić Ćetković (Novina)
Vučić Ćetković (Novina)
Ažurirano: 19.03.2015. 18:01h

Kolektivna međunarodna izložba “Contemporary Painting” na kojoj se svojim djelima predstavio i crnogorski slikar Vučić Ćetković, otvorena je sinoć galeriji “The Brick Lane” u Londonu. Postavku pored radova Ćetkovića čine djela osam umjetnika iz različitih zemalja - Brazila, Libana, Francuske, Holandije i Velike Britanije.

“Eksperiment u različitim tehnikama, temama i izražajnim stilovima polazište je za ovu postavku kojom zastupljeni umjetnici sa raznih meridijana prilaze bliže londonskoj publici i ovdašnjoj savremenoj sceni. Sa ovom talentovanom grupom umjetnika, izložba okuplja autore raznolikih kultura, čiji rad refklektuje raznolikost poetika koje danas nastaju širom svijeta”, zapisla je kustoskinja izlože Lucy Fiddian-Green.

Ćetković je u Londonu izložio slike rađene tehnikom ulje i akril na platnu, a učešćm na ovoj izložbi, Ćetković je po drugi put u ovoj godni dobio priliku da svoj rad predstavi internacionalnoj publici, nakon što je početkom godine samostalno izlagao u galeriji “Agora” u Strazburu.

Galerija “Brick Lane” nalazi se u istoimenoj četvrti Londona, u istočnom dijelu grada, koja je sve više poznata kao centar okupljanja kreativnosti i umjetnosti, i mjesto izrazitog značaja kada je u pitanju umjetnički pravac street art. Brick Lane je živo mjesto umjetnosti i kulture od značaja za londonsku art scenu, poznato po bogatim i raznovrsnim kulturnim programima i izložbama lokalnih galerija.

Bonus video: