Osumnjičeni za ubistvo Maše Vukotić (17) lani smrću prijetio policajcima

Maša Vukotić porijeklom iz Crne Gore na smrt je izbodena u parku u blizinu svoje kuće u Donkasteru, predgrađu Melburna
92 pregleda 23 komentar(a)
Maša Vukotić, Foto: Facebook.com
Maša Vukotić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 19.03.2015. 19:57h

Šon Prajs, mladić koji je osumnjičen za ubistvo Maše Vukotić (17), lani je optužen zbog prijetnji da će ubiti dva policajca u zatvoru, godinu ranije je optužen po više tačaka optužnice za napad i uništavanje imovine, te osuđen na tri godine zatvora, ali je pušten nakon 10 mjeseci.

Australijski mediji pišu da je Prajs prije dedetak godina saslušan, te da je saslušavan zbog seksualnog napada na majku dvoje djece, napada na 13-godišnju djevojčicu i silovanja jedne 21-godišnjakinju, da je priznao još nekoliko krivičnih djela, ali da nije optužen za njih.

Sud je 2004. godine saopštio da je Prajs koji je kao dijete bio zlostavljan, bolovao od šizofrenije i psihoze.

Tada je osuđen na osam godina i dva mjeseca i registrovan kao seksualni prestupnik. Kaznu je odležao u psihijatrijskoj bolnici Tomas Embling.

Maša Vukotić, koju su prijatelji zvali Marsi, ubijena je tokom dana u parku udaljenom svega pet minuta od njenog doma u istočnom dijelu Melburna, Donkasteru.

Kako su prenijeli mediji u Australiji, Vukotić je ubijena na oko 500 metara od kuće. Pretpostavlja se da je nosila slušalice i da nije čula ubicu.

Prolaznik je čuo vriske, i kada je shvatio šta se dešava, pozvao policiju istog trenutka. U momentu kada je hitna pomoć stigla na lice mjesta, djevojka je još bila živa, ali je ubrzo, usljed velike količine izgubljene krvi, preminula.

Prema pisanju The Age-a, Maša je živjela sa ocem Slavoljubom, majkom Natašom, sestrom Nađom i starijim bratom Petrom.

Navode i da je porodica Vukotić preselila iz Crne Gore u Australiju. U parku u kom je ubijena Maša Vukotić održano je bdenje.

Bonus video: