U Istanbul po medalje i vize za Baku

U Istanbulu borba za medalje znači i plasman na prve Evropske olimpijske igre u Bakuu
90 pregleda 0 komentar(a)
Karate reprezentacija, Foto: KSCG
Karate reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 18.03.2015. 19:28h

Crnogorska karate reprezentacija sjutra će u Istanbulu na 50. Evropskom prvenstvu krenuti u pohod na medalje. Za razliku od prethodne tri najveće karate smotre Starog kontinenta, medalja, ali i plasman među šest najboljih će u Istanbulu značiti i vizu za 1. Evropske igre u Bakuu.

Ulog je zato veliki za izabranike muškog i ženskog selektora u borbama, Slavenka Bajića i Žarka Rakovića, te selektora za kate, Jugoslava Bukilića.

"Nikada nije bilo značajnije Evropsko prvenstvo, ne samo što se tiče osvajanja odličja, već i plasmana za prve Evropske igre u junu u Bakuu. Nadamo se da će muški dio selekcije nakon mnogo godina osvojiti medalju, mada bih lično bio zadovoljan sa nekoliko izborenih viza. Imali smo odlične pripreme u Herceg Novom, takmičari su u formi i nadamo se najboljem", naglasio je Bajić.

Ženska selekcija je osvajala po bronzanu medalju na tri posljednja prvenstva Evrope, dva puta Marina Raković, a na posljednjem Jelena Maksimović.

"Nadamo se da će uz ogroman trud, i malo sportske sreće biti na našoj strani, kako bismo nastavili niz osvajanja medalja", rekao je Raković. Ženska ekipa u borbama pripreme je obavila u Podgorici, dok je muški dio selekcije u borbama i predstavnici u katama, završni dio obavio u Igalu.

A već sjutra brojne crnogorske uzdanice izlaze na tatami. Prvo u katama pojedinačno Biserka Radulović i Mijat Vojvodić, a potom Almir Cecunjanin u borbama teške kategorije. Nakon njega nastupaju Raković i Maksimović. Takmičenje u eliminacijama zatvara kategorija do 50 kilograma, u kojoj će nastupiti supertalentovana Ana Drašković.

Odlični su u pripremnom periodu bili i Vuk Šuković, Stefan Karadžić, Filip Vujadinović, Ljubiša Mihailović (-75), Vladimir Jović i Jozo Dabović (-67), Arsenije Tadić (-60) i Dragana Konjević (+68).

Bonus video: