Počinje čuvena bokeška "Fešta kamelija"

53 pregleda 1 komentar(a)
Fešta kamelija, Foto: Bokanews.me
Fešta kamelija, Foto: Bokanews.me
Ažurirano: 18.03.2015. 17:08h

Čuvena bokeljska "Fešta kamelija" koju već godinama uspješno priređuje NVO "Kamelija" iz Stoliva, počinje 20. marta, a kao svojevrsni uvod u tu turističku manifestaciju, u malom Gradskom parku u Ulici 21. novembra u Tivtu, obavljena je sadnja jednog većeg primjerka kamelije.

Sadnicu su komšijama iz Tivta darivali predstavnici NVO "Kamelija", jer će ovogodišnja fešta i početi u Tivtu, velikom izložbom aranžmana od cvjetova te atraktivne dalekoistočne biljke.

Izložba je zakazana za petak u 18 sati u foajeu tivatskog Centra za kulturu.

Podsjećajući da je kamelija cvjetni simbol Kotora, mimoza Herceg Novog, a Tivta magnolija, predsjednik NVO "Kamelija" iz Stoliva Vinko Vujović kazao je da sadnja primjerka kamelije u tivatskom malom Gradskom parku predstavlja simbol vezanosti dva susjedna grada i uvod u feštu koja će svoj vrhunac imati 22. marta u 11 sati u Stolivu.

Tada će na glavnom stolivskoj pristaništu biti priređen kostmirani igrokaz koji simbolizuje donošenje prvih sadnica kamelije iz Japana u Boku od strane naših pomoraca prije nekoliko vjekova, a uslijediće izložba cvjetnih aranžmana i likovnih radova posvećenih kameliji, predstavljanje literarnih radova, izbor najljepšeg đardina sa kamelijama, te izlet pješačkom stazom na brdu Vrmac do Gornjeg Stoliva.

Centralni dio fešte u nedjelju je velika mušljada ispred stolivskog Doma kulture uz bogat muzičko-zabavni program.

Bonus video: