Među uhapšenima u Španiji i pomorac iz Kotora

U istoj akciji, u blizini Luke Valensija uhapšeni su i državljani Srbije i Hrvatske
449 pregleda 0 komentar(a)
kokain u Valensiji, Foto: Screenshot (YouTube)
kokain u Valensiji, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 18.03.2015. 18:54h

Pomorac iz Kotora Filip Kvestek, uhapšen je u Španiji zbog sumnje da je bio u grupi koja je švercovala 300 kilograma kokaina.

U istoj akciji, u blizini Luke Valensija uhapšeni su i državljani Srbije i Hrvatske.

Agenti španske poreske agencije, u sklopu završnice velike akcije koju su sproveli s policijom, presreli su u petak u vodama ispred Valensije jahtu “Infraganti” i pronašli skrivenih 289 kilograma kokaina, izuzetno visoke čistoće.

Kada su shvatili da su razotkriveni, trojica članova posade izbacila su dio ilegalnog tereta u more.

Oni su, kako pišu mediji, u more pobacali i mobilne telefone ali i navigacioni uređaj.

Pretpostavlja se da je u uređaju bila upisana destinacija, pa policijski ronioci tragaju za GPS-om kako bi se uvrstio među dokaze.

Rezultat vještačenja mogao bi otkriti luku u koju su se balkanski šverceri, kako ih nazivaju španski mediji, uputili s bijelim prahom, čija bi vrijednost u maloprodaji na ulicama evropskih gradova premašila 15 miliona eura. Droga je pronađena spakovana u balama.

Mobilna patrola poreske agencije šest dana je diskretno pratila sumnjivu jahtu “Infraganti”, a krenuli su u akciju kada se plovilo usidrilo kod Valensije.

“Kada su članovi posade počeli iz vode da prikupljaju pakete, izdata je naredba o presrijetanju. Ovaj balkanski trojac nije pružao otpor”, navode mediji.

Ova španska luka je važno čvorište na međunarodnom putu šverca kokaina od Latinske Amerike do Evrope.

Brojne kriminalne narko-grupe sa Balkana “operišu” u Španiji, a zbog borbe oko prevlasti nad trgovinom droge u proteklih nekoliko mjeseci događali su se i brojni obračuni.

Upravo zbog poslova oko droge, koja se doprema brodovima do španskih luka, policije Crne Gore i Srbije vjeruju da su se neki nedavni obračuni u našoj zemlji i Beogradu dogodili zbog borbe klanova.

Bonus video: