Boškan objavio širi spisak za Svjetsku ligu, povratak Marka Bojića, bez Luke Šuljagića

0 komentar(a)
Slobodan Boškan, Foto: Cev.lu
Slobodan Boškan, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 18.03.2015. 08:54h

Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Slobodan Boškan objavio je danas širi spisak igrača koji će konkurisati za tim koji će predstavljati Crnu Goru u premijernom, istorijskom nastupu u Svjetskoj ligi.

Kao što su "Vijesti" već najavile, nakon tri posljednje propuštene akcije u reprezentaciju se vraća Marko Bojić, koji trenutno igra u Libanu, zajedno sa korektorom Aleksandrom Minićem.

Na spisku, očekivano, nema Luke Šuljagića. Nakon što je propustio prethodne dvije akcije, zbog psihofizičkog umora, kako je tada kazao, Šuljagić je bio spreman da ponovo obuče dres reprezentacije, o tome je razgovarao i postigao saglasnost sa selektorom Boškanom. Međutim, Šuljagić nije pristao na uslov koji mu je prvo saopštio Boškan, a za "Vijesti" ponovio i predsjednik OSCG Cvetko Pajković, da treba se javi prvom čovjeku Saveza i njemu zvanično potvrdi da je spreman da se vrati u reprezentaciju, pošto je srednji bloker prošle godine Pajkoviću saopštio razloge zbog kojih u tom trenutku nije bio spreman da igra za reprezentaciju.

Iako je ove sezone nastupio za Budvansku rivijeru u Ligi šampiona, na šta klub nije imao pravo, na spisku Boškana za Svjetsku ligu pored imena Luke Babića stoji da je njegov klub Budućnost (!?), što i jeste faktičko stanje, iako Babić od početka sezone trenira u Budvi.

"Vijesti" su ekskluzivno već pisale o tome da je Babić nastupio za budvanski tim u LŠ, iako je zvanično igrač podgoričkog tima, s obzirom na to da iz Budućnosti nije dobio ispisnicu (nije plaćeno obeštećenje od 5.000 eura), iako su iz podgoričkog kluba dali "saglasnost" da Babić može da nastupa za crnogorskog šampiona (!?).

Na spisku je ponovo i libero Ivan Rašović, koji je zbog umora propustio posljednju akciju, Evropsku ligu.

U odnosu na prošlu godinu, nema ni Milana Markovića i Marka Vujovića koji su završili karijere.

Na širem spisku, što je Boškan već najavio, našli su se i igrači iz domaćeg prvenstva, ne računajući Budvansku rivijeru, prije svega iz redova ovogodišnjeg finaliste Kupa, nikšićkog Volej stara - čak četvorica: tehničar Aleksandar Marojević, primač Mladen Novović, srednji bloker Stevan Crnogorac i korektor Radovan Cebalović.

Na spisku je i primač Jedinstva Vladan Rudić.

Na kakve grane je spala Budućnost, najbolje ilustruje podatak da podgorički tim na širem spisku ima manje igrača od Volej stara, samo dvojicu (ne računajući Babića)! Dva tima igraće međusobno u polufinalu plej-ofa...

Crna Gora će u Svjetskoj ligi, u trećoj diviziji, igrati u grupi F sa selekcijama Tunisa, Portorika i Turske.

Prvi turnir se igra u Podgorici (12 - 14. jun), dok je drugi sedmicu dana kasnije u Turskoj (Fetije-Mugla), od 20. do 22. juna.

Finalni turnir igra se igra od 3. do 5. jula u Slovačkoj, a na njemu će, pored domaćina, nastupiti pobjednici tri grupe.

Spisak

Tehničari

1. Simo Dabović (Siros, Grčka)

2. Rajko Strugar (Oranž, Francuska)

3. Aleksandar Marojević (Volej Star)

Primači

4. Marko Bojić (Liban)

5. Vojin Ćaćić (Beledije, Turska)

6. Božidar Ćuk (Lugano, Švajcarska)

7. Balša Radunović (Darkulaib, Bahrein)

8. Vladan Rudić (Jedinstvo, Crna Gora)

9. Marko Vukašinović (Nafels, Švajcarska)

10. Vuk Medenica (Tirana, Albanija)

11. Slobodan Bojić (Sfaksien, Tunis)

12. Mladen Novović (Volej Star)

Srednji blokeri

13. Gojko Ćuk (Šomon, Francuska)

14. Ivan Ječmenica (Budvanska rivijera)

15. Luka Babić (Budućnost, Crna Gora)

16. Blažo Milić (Nafels, Švajcarska)

17. Bojan Radović (Budućnost, Crna Gora)

18. Stevan Crnogorac (Volej Star)

Korektori

19. Miloš Ćulafić (Beledije, Turska)

20. Aleksandar Minić (Liban)

21. Bojan Strugar (Budućnost)

22. Miloš Simović (Banatul, Rumunija)

23. Radovan Cebalović (Volej Star)

Libera

24. Ivan Rašović (Budvanska rivijera)

25. Nikola Lakčević (Budvanska rivijera)

Bonus video: