Pejanovići odustali od dijela zahtjeva: Neće da im ubica izdržava unuke

Bulatović je ranije, u toku sudskog procesa, okrivio svoju bivšu službu - Upravu policije, da je doprinijela ubistvu Pejanovića
374 pregleda 25 komentar(a)
Zoran Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Zoran Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.03.2015. 06:28h

Porodica pokojnog Aleksandra Pejanovića odustala je zahtjeva da Zoran Bulatović, osuđeni za ubistvo boksera, plaća izdržavanje njegove djece i troškove sahrane.

Prema informacijama “Vijesti”, koje je potvrdio i njihov advokat Dalibor Kavarić, oni će odustati od dijela tužbenog zahtjeva koji se odnosio na materijalnu odštetu zbog smrti Pejanovića.

Kavarić je “Vijestima” rekao da je majka pokojnog Pejanovića tako odlučila, jer “ne želi da joj ubica sina izdržava unuke”.

Porodica Pejanović, pred podgoričkim Osnovnim sudom, nastavlja postupak, koji je pokrenula protiv Bulatovića i države, odnosno MUP-a, u dijelu tužbenog zahtjeva za pretrpljene duševne bolove, i traži da se njegovoj majci i djeci isplati 50.000 eura zbog njegove smrti.

Spor se nastavlja danas.

Bulatović je ranije, u toku sudskog procesa, okrivio svoju bivšu službu - Upravu policije, da je doprinijela ubistvu Pejanovića.

Tada je naveo da je sugrađanina ubio službenim pištoljem i da bi posljedice, koje su nastupile, bile značajno manje, da nije imao službeno oružje kod sebe u trenutku svađe.

Iz MUP-a su, prije toga, izjašnjavajući se na navode iz tužbe, rekli “da on nije postupao u svojstvu ovlašćenog službenog lica, već kao građanin van službe i da je predmetni događaj proizašao iz privatnog odnosa”, ograđujući se tako od odgovornosti za taj događaj.

Bulatović je pravosnažno osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Pejanovića u maju 2011. godine, kada je, nakon kraće prepirke, hicem iz pištolja, sa umišljajem usmrtio Pejanovića u bašti ugostiteljskog objekta "Lido" u Podgorici.

Bonus video: