ADVOKAT OTKAZAO PUNOMOĆJE

Odloženo suđenje za "Zavalu": Pinjatić nema novca za advokata

Pinjatić je rekao da je finansijski iscrpljen i nije u mogućnosti da sam izabere advokata, pa je zatražio od suda da ga postavi po službenoj dužnosti.
117 pregleda 11 komentar(a)
Zavala, suđenje, Foto: Screenshot (YouTube)
Zavala, suđenje, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.03.2015. 19:43h

Sudija Suzana Mugoša odložila je za 19. mart 2015. početak trećeg sudskog procesa u slučaju Zavala, nakon što je Apelacioni sud Crne Gore i drugi put ukino osuđujuću presudu podgoričkog Višeg suda.

Razlog odlaganja glavnog pretresa je to što je okrivljenom Đorđiju Pinjatiću dosadašnji branilac advokat Stevan Damjanović otkazao punomoćje 10. marta.

Pinjatić je sudu rekao da je razgovarao sa dva advokata iz Budve, ali da su mu oba rekla da ne mogu da ga brane. Dodao je da je finansijski iscrpljen i nije u mogućnosti da sam izabere, pa je zatražio od suda da ga postavi po službenoj dužnosti.

Presuda kojom su predsjednik Opštine Budva Rajko Kuljača zbog produženog krivičnog djela - zloupotreba službenog položaja, osuđen na pet godina zatvora, te Dragan Marović, zbog zloupotrebe službenog položaja osuđen na četiri godine zatvora, ukinuta je zbog nepotpunog i pogrešnog utvrđenog činjeničnog stanja, povrede krivičnog zakona i povrede odredaba krivičnog postupka.

Preporučujemo za Vas