"Crna ruža": Obara rekorde gledanosti

151 pregleda 0 komentar(a)
Crna ruža
Crna ruža
Ažurirano: 16.03.2015. 16:01h

Radnim danima od 19:10h gledaoci Televizije Vijesti mogu pratiti tursku hit seriju ‘’Crna ruža’’ koja je osvojila milione gledalaca širom Turske.

Gledanost i rejtinzi u Turskoj obaraju rekorde gledanosti u toj zemlji, medjutim reditelj ove hit serije Murat Saracoglu smatra da ih rejtinzi ne smiju opustiti i da moraju nastaviti da rade istim tempom. O svemu tome govori i podatak da nedeljno seriju gleda čak 6 miliona ljudi.

Serija ‘’Crna ruža’’ i u Hrvatskoj (Nova TV) predstavlja jednu od dvije najgledanije serije u toj zemlji uz regionalni hit ‘’Kud puklo da puklo’’ koji takodje možete gledati na Televiziji Vijesti.

Na čelu sjajne glumačke ekipe iz serije “Crna ruža” stoji poznati turski reditelj Murat Saracoglu. Murat je iznimno energična osoba koja puno pozornosti pridaje svom poslu te motiviše ostatak ekipe na snimanju.

- Zadovoljni smo poslom koji radimo i uživamo u njemu, a to je vrlo važno. Ako i nakon godinu dana, kad ste već snimili pedeset epizoda, možete s jednakim zadovoljstvom, užitkom i uzbuđenjem nastaviti raditi na projektu, gledaoci će to sigurno primijetiti. Čak i ako ne primijete, mogu to osjetiti. Upravo nas to uzbuđenje održava u poslu - rekao je Murat Saracoglu.

Poznati reditelj govori i o hemiji u glumačkoj ekipi:

‘’Katkad serija koja ima sjajne glumce, radnju, reditelje i producente ne postigne željene rezultate. Ne postoji logično objašnjenje zašto je to tako. Sve možete izvrsno organizovati, ali sve ipak zavisi od gledalaca. Dakle, nakon toga ne možete puno uticati na stvari. Gledanost ionako nije konačni sud o tome je li neka serija dobra ili loša. Puno je kvalitetnih projekata koji nisu gledani. Međutim, gledaoci u Turskoj ne reaguju odmah. Vole gledati stvari koje osjećaju, u kojima se iskreno nalaze.’’

Pobijediti laži iz prošlosti, suočiti se sa samoćom i krenuti iz početka, glavna je okosnica nove uzbudljive serije koju ćemo pratiti na Televiziji Vijesti.

Hoće li Murat biti pronađen? Hoće li Ebru uspjeti saznati što se zapravo dogodilo Muratu? Sad je život poziva na borbu za sve ono što je izgubila. Život je zove da se drži čvrsto na nogama zbog svoje djece i da krene iz početka.

Seriju ‘’Crna ruža’’ možete pratiti radnim danima u 19:10h, repriza je takodje radnim danima u 10 sati ujutro.

Budite uz TV Vijesti.

Bonus video: