Budvanskoj rivijeri šesti uzastopni trofej

0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
OK Budvanska rivijera, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 14.03.2015. 19:26h

Deveto izdanje Kupa Crne Gore za odbojkaše nije donijelo bilo kakvo iznenađenje - nakon što je juče u polufinalu lako savladala Budućnost (3:0), Budvanska rivijera je večeras u finalu u Bijelom Polju savladala nikšićki Volej star 3:0 (25:15, 25:21, 25:14).

Budvani su, tako, stigli do šestog uzastopnog trofeja u ovom takmičenju u nezavisnoj Crnoj Gori (prva tri pehara je osvojila Budućnost). Budvani imaju i dva trofeja u Kupu SR Jugoslavije 2001. i 2002. godine.

"Mi smo za ovaj turnir, s razlogom, bili proglašeni za favorita. To smo i opravdali u polufinalu i finalu, i čestitam mojoj ekipi na dobro odigranim mečevima. Mislim da smo zasluženo osvojili trofej", rekao je trener Budvanske rivijere Slobodan Boškan

Volej star, koji je u polufinalu bio bolji od domaćeg Jedinstva, ostvario je najveći uspjeh u klupskoj istoriji, jer se prvi put plasirao u finale nekog domaćeg takmičenja.

"Čestitam svojim momcima na velikoj borbi, na svemu postignutom u ovoj sezoni. Ovo je, zaista, veliki uspjeh za naš mladi klub, i treba da nam bude podstrijek za dalji rad. Što se finala tiče, Budvanska rivijera je zasluženo osvojila trofej, njihova pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Mi smo u polufinalu odigrali težak i naporan meč sa domaćim Jedinstvom, moja ekipa je bila emotivno i fizički isrcpljena. Pokušali smo da pariramo Budvanima u određenim trenutcima, nadam se da smo u tome uspjeli, ali kako je meč odmicao do izražaja je dolazio kvalitet Budvana", izjavio je trener Volej stara Vladimir Đokić.

Što se same utakmice tiče, Nikšićani su u prvom setu poveli 2:1, nakon čega je Budvanska rivijera serijom 4:0 preokrenula na 5:2. Do 13:11 je Volej star nekako odolijevao, ali je na servis Ječmenice crnogorski šampion "pobjegao" na 22:11 i otklonio sve dileme.

Budvani su u drugom setu vodili od početka, 8:4 na prvom tehničkom tajm-autu, 16:13 na drugom, imali su i 19:15, ali je Volej star, odličnom igrom u odbrani, te raspoloženim Cebalovićem, uspio da priprijeti na 20:19. Ipak, Rašović i drugovi su odbili taj napad i rutinski priveli set kraju.

U trećem setu dileme nije bilo, sve je bilo jasno na drugom tehničkom tajm-autu, ali je Volej star pokazao da bi mogao da bude ozbiljan rival Budućnosti u polufinalu plej-ofa...

Pobjednički pehar kapitenu Budvanske rivijere Ivanu Rašoviću uručio je Cvetko Pajković, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Medalje Volej staru i Budvanskoj rivijeri uručili su generalni sekretar OSCG Ivan Bošković, odnosno Darko Prebiračević, trener Jedinstva, domaćina finalnog turnira Kupa.

Najzad, vrhovni sudija OSCG Saša Ivanović uručio je medalje sudijama finala.

Budvanska rivijera – Volej star 3:0 (25:16, 25:21, 25:14)

Bijelo Polje – Dvorana: “Nikoljac”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Dragana Vučinić i Miloš Jovanović (oboje iz Podgorice). Poeni iz napada: Budvanska rivijera 42, Volej star 27. Poeni iz bloka: Budvanska rivijera 9, Volej star 2. Poeni iz servisa: Budvanska rivijera 5, Volej star 3. Servis greške: Budvanska rivijera 8, Volej star 6. Greške: Budvanska rivijera 11, Volej star 13.

Budvanska rivijera: ĆIROVIĆ 19, KASTRATOVIĆ 6, KRSMANOVIĆ 16, RAŠOVIĆ 5, LAKČEVIĆ (libero), IVKOVIĆ 4, Petrović, Lečić, Ivanović, JEČMENICA 7, Marović.

Volej star: NIKOLIĆ 1, Batrićević, MATKOVIĆ, Đurović 3, NOVOVIĆ 5, CRNOGORAC 5, Bajović, Tadić, IVANIŠEVIĆ (libero 1), CEBALOVIĆ 17, MAROJEVIĆ 1, Božović (libero 2).

Bonus video: