Supruga i tašta mu davale "trodone" kada je zapaljeno auto "Vijesti"

Još se ne zna kako je napadač znao da te večeri policajci nijesu obezbjeđivali automobil
270 pregleda 8 komentar(a)
zapaljeno auto Vijesti, Foto: Arhiva "Vijesti"
zapaljeno auto Vijesti, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.03.2015. 16:15h

Supruga i tašta Veseljka Vračara, potvrdile su da su tom policajcu dale tablete “trodon” i “lorazepam”, u vrijeme kada je zapaljen automobil “Vijesti” koji je tada trebalo da čuva.

One su to saopštile u nastavku suđenja Vračaru i Milošu Sekuliću, optuženima da su napravili propuste u službi u noći između 12. i 13. februara 2014. godine.

Supruga optuženog - Mirjana Vračar i njena majka Kosa Radmilović, tvrde da je Veseljko bio budan i kada su one otišle na spavanje.

Kazale su, međutim, da se ne mogu sjetiti u koliko je to sati bilo.

“Pijem 'trodon' i 'lorazepam' kao terapiju zbog mojih zdravstvenih problema, on se žalio da ga boli glava, ja sam mu to dala, on je popio, kasnije smo nas dvije otišle u sobu da spavamo, a on je ostao u dnevnoj da gleda televiziju”, rekla je Vračareva tašta.

Na pitanje sutkinje Larise Mijušković-Stamatović, ona je odgovorila da ne zna kako su na njega te tablete uticale.

“Dala sam mu trodon, sjećam se, negdje u februaru, prije ovog suđenja, ali mu tad nijesam dala lorazepam”, navela je Radmilović.

Vračar je na Sudu, suprotno onome što je rekao tužiocu, isticao da je te večeri popio tablete, da je zaspao i da zato nije ni došao da čuva redakcijski automobil.

Njegov kolega Sekulić na suđenju je ostao kod ranije izjave - da je tada predao smjenu kolegi Vračaru, nakon što je čuvao vozilo do dva sata ujutru.

Sutkinja je odlučila da se vještak Predrag Boljević izjasni o telefonskim listinzima i komunikaciji optuženih, kao i da izvrši neposredan uvid u sms poruku u telefonu Sekulića, koji tvrdi da mu je Vračar, oko jedan i po ujutro sporne večeri, poslao poruku sadržine: “Nemoj me čekat tamo, no piči doma”.

Vračarev branilac, advokat Srđa Radović je tražio da se vještak farmakolog izjasni, kako ove dvije tablete zajedno djeluju na organizam.

Suđenje se nastavlja 27. marta.

Prema nalogu direktora policije, optuženi su bili dužni da čuvaju imovinu lista 24 sata, nakon što je u decembru 2013. na redakciju bačena bomba. Ostalo je nerazjašnjeno kako je napadač, koji još nije otkriven, znao da vozilo u tom momentu nije bilo obezbijeđeno. Policija i tužilaštvo još nijesu riješili ni seriju paljenja automobila "Vijesti" u ljeto 2011. godine.

Sutkinja nije prihvatila pisanu izjavu

Na jučerašnjem pretresu nije se pojavio direktor “Vijesti” Željko Ivanović, a sutkinja nije prihvatila njegovu pisanu izjavu, koju je uručio ovlašćeni predstavnik “Vijesti”, advokat Mesud Delagić.

Ivanović je trebalo da se izjasni o sudbini zapaljenog automobila, o tome kada su vozila “Vijesti” počela da se čuvaju i do kada su policajci obezbjeđivali vozni park nezavisnog dnevnika.

Bonus video: