Ragbi: Arsenal u nedjelju protiv Rada za pobjedu i plej of

U domaćem prvenstvu Arsenal je sada na drugom mjestu sa bodom manje od vodećeg Lovćena
52 pregleda 0 komentar(a)
Ragbi Arsenal, Foto: Goran Kapor
Ragbi Arsenal, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 14.03.2015. 11:55h

Ragbi klub Arsenal Porto Montenegro iz Tivta u nedjelju u 14 časova na Jazu dočekuje beogradski Rad Mozzart u okviru regionalne balkanske lige. Predsjednik kluba Igor Adžaip kazao je da bi eventualna pobjeda stvorila šanse da se Arsenal plasira u play off.

"Rezultati kluba u prethodnom peridu pokazuju da možemo ravnopravno da igramo sa najboljim timovima iz okruženja. Kao početnici u ovom takmičenju dobili smo mogućnost da se pojačamo sa igračima iz drugih domaćih klubova. To će biti dobra priprema igračima pred utakmice kupa evropskih nacija koje igrama u aprilu", kazao je Adžaip.

U grupi sa Arsenalom je Čelik iz Zenice i Rad, koji se donedavno zvao Pobednik. U dosadašnjem takmičenju Čelik ima tri pobjede dvije nad Radom i jednu nad Arsenalom, dok je Rad pobjedio Arsenal na prvoj utakmici u Beogradu. Ukoliko Arsenal dobije Beograđane,zadnju utakmicu u grupi igra 22. marta sa Čelikom u Zenici.

U domaćem prvenstvu Arsenal je sada na drugom mjestu sa bodom manje od vodećeg Lovćena.

"To je za ovaj tim koji je od ove sezone dosta podmlađen dobar rezultat, ali svakako se nadamo osvajanju titule što bi bio jos veći podsticaj da nastavimo sa ozbiljnim projektima za naredni period. Prvi smo klub u Crnoj Gori koji je počeo sa promovisanjem ragbija po osnovnim i srednjim školama. To se pozitivno odrazilo i motivisalo ostale klubove da krenu u slične projekte i na taj način privuku mlade za ovaj sport. U narednom peridu osnovaćemo ragbi školu za najmlađe kategorije gdje će djeca imati priliku da osim učenja ragbija razvijaju i ostale motoričke sposobnosti", kazao je Adžaip.

Klub planira organizovanje dječjeg ragbi kampa sa trenerima koji imaju višegodišnje iskustvo sa mlađim uzrastima, promovisanje ženskog ragbija, učešće na više međunarodnih turnira u olimpijskoj verziji ragbija 7 i organizovanje svog, učešće na festivalu ragbija u italijanskoj pokrajini Bibione, humanitarne akcije, nastavak saradnje sa Porto Montenegrom,... igrajmo ragbi i ucimo engleski

"Nastojaćemo da od amaterskog tima vremenom stvorimo jedan ozbiljan profesinalni klub sa svojim prostorijama, terenom, teretanom, ekipama u svim uzrasnim kategorijama. Želimo postati jedan od najuspešnijih timova ne samo u domaćem prvenstvu i balkanskoj ligi nego i evropskim takmičenjima", kazao je Adžaip.

Bonus video: