Subotić bi da malo ućutka "Monitor"

Advokati Subotića tvrde da bi bilo korektno da se o njemu ne piše bar neko vrijeme
118 pregleda 11 komentar(a)
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.03.2015. 07:39h

Punomoćnici Stanka Subotića Caneta naveli su da bi bilo korektno da “Monitor”, makar dok traje spor, ne objavljuje nove tekstove o njemu i da bi bilo lijepo da "zaćute".

To su naveli u ponovljenom postupku po tužbi Subotića, koji je tužio izvršnu direktoricu nedjeljnika “Monitor” Milku Tadić-Mijović i novinarku Milenu Perović Korać, navodeći da su mu povrijeđeni čast i ugled objavljivanjem teksta "U mreži", u martu prije tri godine.

Punomoćnik “Monitora” Aleksandar Đurišić, rekao je da je očigledno da je Canetov cilj da ućutka tužene, a ne da se zaštiti pred sudom.

U tom tekstu, između ostalog, pisalo je da je Cane u poslovnim vezama sa više najuticajnijih ljudi i kompanija u Crnoj Gori i da je na Svetom Stefanu imao vilu Montenegro.

Advokat Đurišić dostavio je juče dokaz da je vila u vrijeme objavljivanja tog teksta bila Canetova.

Canetov advokat Radoslav Tadić, rekao je da je za njegovog klijenta pohvalno što se dovodi u vezu sa političkim vrhom Crne Gore, ali da je tužba podnijeta jer se povezivao sa firmama sa kojima nema veze...

Đurišić je podsjetio da ukidno rješenje Višeg suda ne tretira ta pitanja, već da li je vila bila Canetova i da li su se u njoj pravile bahanalije.

Sutkinja Ana Delić odbila je Đurišićev predlog da se u nastavku postupka ponovo saslušaju Tadić i Korać, na okolnosti stepena liberalnosti navodnih Subotićevih žurki. Spor je juče završen, a sutkinja će donijeti odluku za mjesec dana.

U ukidnom rješenju prvostepene presude, piše da je ona nerazumljiva i protivurječna. Njome je odbijen tužbeni zahtjev zbog pretrpljenih duševnih bolova, ali i odlučeno da "Monitor" treba da plati troškove sudskog postupka i objavi kompletnu presudu.

Subotić traži euro za naknadu štete, ali i objavu presude u "Monitoru", kao i na internet stranici nedjeljnika.

Bonus video: