Feninger najbrža u veleslalomu Orea, Maze tek 20.

0 komentar(a)
Ana Feninger, Foto: Beta AP
Ana Feninger, Foto: Beta AP
Ažurirano: 13.03.2015. 19:31h

Austrijanka Ana Feninger je vrhunsku formu u ovoj godini potvrdila i u veleslalomu Orea. Ona je trijumfovala zahvaljujući sjajnoj prvoj vožnji (2:24,20 minuta). Drugo mjesto zahvaljujući sjajnom nastupu i drugim vremenom u finalnoj seriji, zaslužila je Italijanka Nađa Fankini, koja je za pobjednicom zakasnila 71 stotinku.

Posljednji stepenik na podijumu zaposjela je još jedna Austrijanka, Eva Marija Brev sa 1,07 sekundi zaostatka za sunarodnicom.

Podbacila je do danas vodeća u generalnom poretku Svjetskog kupa, Slovenka Tina Maze, koja je završila na 20. mjestu sa čak 2.25 sekundi zaostatka za Feninger.

Maze je u veleslalomu Orea tako zaradila tek 11 bodova i sada u borbi za veliki kristalni globus ima 1.296 poena, 44 manje od Feninger.

Do kraja je još pet utrka, a prva od njih sjutra u slalomu Orea. Tu prednost ima Maze u odnosu na Feninger, ali će pobjednicu Svjetskog kupa odlučiti finale sezone - četiri trke u francuskom Meribelu. Prvo spust, pa super-dži, slalom i veleslalom 22. marta.

Bonus video: