Pavićević prva "čelična dama" iz Crne Gore, Milošević za istoriju

U Najrpestižnijoj triatlon disciplini u Španiji nastupilo jedanaestoro triatlonaca iz crnogorskih klubova
123 pregleda 0 komentar(a)
Triatlonci Barselona, Foto: Privatna arhiva
Triatlonci Barselona, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.10.2018. 18:32h

Jedanaest triatlonaca iz crnogorskih klubova učestvovalo je u Barseloni u najprestižnijoj triatlon disciplini - Ironman. Ironman izazov sastoji se od 3.8 kilometra plivanja,180 kilometara biciklizma i 42 kilometra trčanja.

Nastupilo je osam takmičara iz Triatlon kluba Podgorica, dva iz TK Kotor i jedan iz TK Herceg Novi.

Najviše pažnje privukli su rezultati predstavnika TK Podgorica, Žane Pavićević koja je završila za 12:10:56 i time postala prva Crnogorka koja je uspješno završila trku na ovoj distanci, a po očekivanjima je najbolji domaći triatlonac Dušan Milošević svoju treću trku završio u vremenu 9:04:44 i time popravio državni rekord koji je i do sada bio u njegovom vlasnišništvu.

Milošević je trku završio kao šesti u svojoj starosnoj grupi, i nedostajalo je svega oko sedam minuta da se nađe na Svjetskom prvenstvu na Havajima naredne godine.

Pogoričani Saša Radenović (kategorija od 25-29 godina) i Bojan Mitrović ( kategorija 35-39 godina su postavili nacionalne rekorde u svojim starosnim kategorijama, kao i Dragan Jovanović iz Kotora (kategorija 41-45 godina) koji je završio trku za sjajnih 9:45:46.

Trku su uspješno završili i Danko Dragović, Draško Milić i Emil Mabita iz TK Podgorica, Mladen Ilić iz TK Kotor i Goran Daničić iz TK Herceg Novi, što takođe predstavlja veliki uspjeh.

Trku nije završio jedino Miloš Darić iz TK Podgorica zbog stomačnih poteškoća na plivanju.

Vremenski uslovi su bili potpuno neuobičajeni za ovo doba godine, pa su na plivanju bili nevjerovatno veliki talasi koji su na momente prelazili i 3 metra, tokom biciklističkog dijela su se smjenjivali kiša i sunce uz jak vjetar, a na trčanju su se opet promijenila sva četiri godišnja doba.

Bonus video: